Μαρούσι: Τα δυο σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για την έκρηξη στον Σύνδεσμο

 Μαρούσι: Τα δυο σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για την έκρηξη στον Σύνδεσμο

Το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού οπαδοί του Παναθηναϊκού άλλης φατρίας εξετάζουν οι Αρχές ύστερα από την ισχυρότατη έκρηξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κέντρο του Αμαρουσίου, όπου στεγαζόταν σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών των «πράσινων».

Το άλλο ενδεχόμενο, το οποίο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες είναι να ήταν οπαδοί άλλης ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος ήταν κλειστός από τις 31 Ιουλίου και βάσει της νέας νομοθεσίας έπρεπε να κατατεθεί αίτηση λειτουργίας αλλά δεν έγινε κι έκτοτε είχε κατεβασμένα ρολά.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η «ενδοοικογενειακή» κόντρα που είχε ανοίξει και είχε μετατραπεί σε βεντέτα που είχε μάλιστα και σοβαρό τραυματισμό από πυροβολισμό, να κρύβεται πίσω από τη σημερινή επίθεση. Η κόντρα αυτή, απαριθμούσε πριν από το σημερινό συμβάν, τρία περιστατικά.

Τρία περιστατικά βίας σε ενάμιση χρόνο

Πρώτο, ήταν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 30χρονου Ρώσου ομογενούς, ο οποίος προερχόταν από τους κόλπους του οπαδικού κινήματος του Παναθηναϊκού. Για το συμβάν είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Αυτός που φέρεται να πυροβόλησε είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια, το 2019, είχε πυροβολήσει και πάλι εκείνη τη φορά στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου στο ΟΑΚΑ.

Το επόμενο συμβάν έλαβε χώρα σε καφετέρια και πάλι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου μπήκαν μέσα και ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη του καφέ κι έναν ακόμα υπάλληλο. Και το τρίτο συμβάν είχε λάβει χώρα και πάλι πέριξ του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όταν είχε ξυλοκοπηθεί οπαδός από ομάδα ατόμων επί της οδού Λουκάρεως, πίσω από το Εφετείο, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδών της ίδιας ομάδας. Τότε η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε επτά συλλήψεις.

Είχε γίνει ξανά στόχος ο σύνδεσμος

Ο σύνδεσμος των οπαδών του Παναθηναϊκού είχε γίνει στόχος επίθεσης τουλάχιστον άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2010 είχε ξαναγίνει στόχος με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και το 2019 άγνωστοι είχαν πετάξει μολότοφ.

Ο Γιάννης Νικολαράκος, αντιδήμαρχος Αμαρουσίου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι το Μαρούσι «είναι ένας φιλήσυχος δήμος, δεν έχουμε προβλήματα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτός ο σύνδεσμος που έχουν γίνει συμβάντα άλλες 4 φορές, με ξυλοδαρμούς κι επεισόδια. Τέσσερα λεπτά πριν, περνούσε κόσμος, θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει θύματα» είπε ο κ. Νικολαράκος.

Σχετικά Άρθρα