Κλείνει τα αυτιά της η κυβέρνηση στην πολιτική και επιστημονική καταδίκη για το έκτρωμα Ντογιάκου – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

 Κλείνει τα αυτιά της η κυβέρνηση στην πολιτική και επιστημονική καταδίκη για το έκτρωμα Ντογιάκου – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις σφοδρές επικρίσεις των Συνταγματολόγων για τη γνωμοδότηση έκτρωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκου η οποία ουσιαστικά απειλεί με φυλάκιση σε περίπτωση ελέγχων από την ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και η οποία στηρίχτηκε στον πρόσφατο νόμο, δήλωσε:

  • “Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα. Δεν υπαγορεύει την τακτική της Δικαιοσύνης, ούτε των ανεξάρτητων αρχών. Υπερασπίζεται τους νόμους της. Εάν οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, αυτό θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ο νόμος μας σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα. Η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να κάνουν απροϋπόθετα τη δουλειά τους και να μην τοποθετείται το πολιτικό σύστημα”.

Στην επισήμανση ότι κριτική στη γνωμοδότηση Ντογιάκου, η οποία βασίζεται πάνω στον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, έχουν ασκήσει επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ.Οικονόμου επανέλαβε:

  • “Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το νόμο της. Αν κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό είναι άλλης τάξης συζήτηση. Αλλά αυτό θα το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας. Οι απόψεις είναι θεμιτές, όμως αποφάσεις λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα. Επιμένω ότι η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει αποφάσεις”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε μάλιστα ότι “θα ήταν καλό οι επικεφαλής θεσμικών φορέων να επιδιώξουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, γιατί πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες παρεξηγήσεις και παρανοήσεις”.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θεωρεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σεβαστές, είτε είναι σύμφωνες με τις απόψεις της είτε όχι, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν ακολουθεί την ίδια τακτική.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίεται σε ένα “συντονισμένο πόλεμο φθοράς”, με μέσα που “δεν έχουν σχέση με την πολιτική” και με στόχο να εξυπηρετηθούν “κομματικά συμφέροντα, παρέες και μειοψηφίες”.

Εκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνοντας αιχμές πως από το ΣΥΡΙΖΑ “προσεγγίζουν στενότατα τελευταία κάποιες ανεξάρτητες αρχές”.

Σχετικά Άρθρα