Αρναούτογλου: Ψυχρή εισβολή από 21 Ιανουαρίου – Μαρουσάκης: Σκληρό κρύο τον Φεβρουάριο

 Αρναούτογλου: Ψυχρή εισβολή από 21 Ιανουαρίου – Μαρουσάκης: Σκληρό κρύο τον Φεβρουάριο

Οι μετεωρολόγοι κάνουν προβλέψεις (από πέρσι…) για κρύο και χιόνια, αλλά ακόμη ο καιρός είναι ήπιος.

Ήδη και ο Ιανουάριος κυλάει χωρίς σημαντική μεταβολή του καιρού και όπως φαίνεται όλος ο μήνας θα κυλήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίας.

Παρ΄ολ αυτά οι μετεωρολόγοι επιμένουν να προβλέπουν επιδείνωση του καιρού χωρίς να έρχεται με αποτέλεσμα να έχουν πέσει ήδη πολύ έξω στις προβλέψεις του από τον καιρό που έβλεπαν…Χριστούγεννα με χιόνια και είχαμε καύσωνα!

Πλέον, ο Σάκης Αρναούτογλου βλέπει ψυχρή εισβολή στη χώρα από τις 21 Ιανουαρίου, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σκληρό κρύο από τις αρχές Φεβρουαρίου παρότι είναι δύσκολο να γίνονται προβλέψεις σε τόσο μεγάλη χρονική απόσταση…

«Έρχονται σκληρά κρύα τον Φεβρουάριο»

Ο μετεωρολόγος του Open είπε στη συνέχεια ότι «τα σκληρά κρύα θα τα περιμένουμε μέσα στον Φεβρουάριο. Όταν δηλαδή το ατμοσφαιρικό βουνό κινηθεί πιο βόρεια (Αγγλία) και βοηθήσει τις πολικές αέριες μάζες να κινηθούν προς την περιοχή μας». Όπως εξήγησε, αυτό αναμένεται να συμβεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, οπότε ο υδράργυρος θα κινείται στους 13 με 16 βαθμούς και θα εκδηλώνονται κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες και χιόνια μόνο στα ορεινά – όχι σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Αρναούτογλου: Ψυχρή εισβολή από τις 21 Ιανουαρίου

Για τη μεταβολή του καιρού μίλησε στο δελτίο της ΕΡΤ και ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο κ. Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για την αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου, καθώς κρύες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη φαίνεται πως θα πλησιάσουν προς την περιοχή μας και θα μας θυμίσουν ότι ακόμη βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα.

Ωστόσο, πριν από το σύστημα αυτό και ξεκινώντας από την προσεχή Κυριακή (15/1), θερμές μάζες που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν ξανά τον υδράργυρο στη χώρα. Κατά κύριο λόγο, οι νοτιάδες θα επηρεάσουν την περιοχή μας από την επόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, όμως, φαίνεται ότι μετά τις 21 με 22 Ιανουαρίου ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, «δεν θα έρθει κάποια ιδιαίτερη παγωνιά, όμως θα θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στην “καρδιά” του χειμώνα».

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιες περιοχές θα επηρεάσει και πόσο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν θα έρθουν και κάποια φαινόμενα μαζί με το κρύο.

Σχετικά Άρθρα