Γλύξμπουργκ:Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία

 Γλύξμπουργκ:Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία

Στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εξόδιος ακολουθία.

Νωρίτερα θα είναι ανοιχτό το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα έχει μεταφερθεί η σορός, για να αποδοθεί φόρος τιμής. Θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οπως ανακοινώθηκε, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα κηδευτεί ως ιδιώτης, όπως αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα, Πέμπτη ο γιος του, Νικόλαος έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στο Τατόι με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά και της συζύγου του Τατιάνα Μπλάτνικ ώστε να ελέγξει τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας. Λίγο αργότερα έφτασε και σύζυγου του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα Μαρία, ο αδερφή του Σοφία και ο γιος του Φίλιππος.

Σχετικά Άρθρα