Κόντρα στους συνταγματολόγους για Ντογιάκο – Σπυρόπουλος: “Δεν συνυπέγραψα τη δήλωση” – Αλιβιζάτος: “Υπαναχώρηση”

 Κόντρα στους συνταγματολόγους για Ντογιάκο – Σπυρόπουλος: “Δεν συνυπέγραψα τη δήλωση” – Αλιβιζάτος: “Υπαναχώρηση”

Δεν συνυπέγραψε τη δήλωση καθηγητών του συνταγματικού δικαίου για τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ, αναφέρει ο καθηγητής Φίλιππος Σπυρόπουλος.

Με επιστολή του στην «Καθημερινή» σημειώνει πως «ουδέποτε» συνυπέγραψε την δήλωση των καθηγητών η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Φέρομαι («Κ» της 12.1.2023, σελ. 4) ότι συνυπέγραψα δήλωση με συναδέλφους καθηγητές του συνταγματικού δικαίου σε σχέση με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 1/2023 που αφορά το γνωστό ζήτημα των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ και της δικαστικής αρχής. Ουδέποτε συνυπέγραψα τη δημοσιευθείσα δήλωση. Σημειώνω δε ότι η άποψή μου για το ζήτημα είναι τελείως αντίθετη προς τη δήλωση των συναδέλφων καθηγητών.

Μετά τιμής

Φίλιππος Κ. Σπυρόπουλος».

Απάντηση Αλιβιζάτου και νέα παρέμβαση Σπυρόπουλου

Μετά την δήλωσή του, ο καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος, στον οποίο τέθηκε υπ’ όψιν η επιστολή του κ. Σπυρόπουλου, σχολίασε πως «ανέγνωσα προσωπικά την δήλωσή μας στον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό της και την προσυπογράφει. Πρόκειται, συνεπώς, για υπαναχώρηση».

Η δήλωση προκάλεσε νέα αντίδραση του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος ανέφερε:

«Φορέας του δικαιώματος επί του απορρήτου της επικοινωνίας είναι αμφότεροι οι επικοινωνούντες. Αν επιθυμεί ο κ. Αλιβιζάτος, μπορούμε να άρουμε το απόρρητο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας (την πρωτοβουλία της οποίας είχε ο κ. Αλιβιζάτος) για να αποδειχθεί αν συμφώνησα ή όχι με τις σκέψεις και τις τοποθετήσεις του σε σχέση με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Του απήντησα ότι εκείνη τη στιγμή είχα αρχίσει να διαβάζω τη γνωμοδότηση και ότι δεν είχα καταλήξει ακόμη σε προσωπική γνώμη. Το τηλεφώνημα περατώθηκε με την απάντησή μου «δεν μπορώ να σου πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ, διότι δεν γνωρίζω ακόμη τη γνωμοδότηση». Σημειωτέον ότι ουδέποτε με ενημέρωσε ότι επρόκειτο για κοινή δήλωση συναδέλφων καθηγητών του συνταγματικού δικαίου».

Σχετικά Άρθρα