ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τον ζόφο της Ακροδεξιάς και των Νεοναζί

 ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τον ζόφο της Ακροδεξιάς και των Νεοναζί

Τον βανδαλισμό της τοιχογραφίας για το Ολοκαύτωμα, στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σε συνέχεια της βεβήλωσης του Εβραϊκού Μνημείου εντός του ΑΠΘ, ήρθε η βεβήλωση της τοιχογραφίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, από ομάδα ακροδεξιών.

Τα περιστατικά αυτά, δείχνουν πως λίγα χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τον ζόφο της Ακροδεξιάς και των Νεοναζί.

Στους υμνητές του ναζισμού και σε όσους και όσες επιδιώκουν να αμαυρώσουν την μαρτυρική μνήμη της πόλης, οι Αριστεροί και Δημοκρατικοί πολίτες απαντάμε με μια δυνατή φωνή πως δεν χωράνε στις γειτονιές μας.

Οι αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα πάψει, είναι καθημερινοί και ξεκινάνε με την απομόνωση και την οριστική εξαφάνιση όσων σπέρνουν μίσους”.

Σχετικά Άρθρα