Ρονάλντο: “Ήμουν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν πήγα στην κηδεία του Πελέ”

 Ρονάλντο: “Ήμουν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν πήγα στην κηδεία του Πελέ”

Ο θάνατος του Πελέ βύθισε στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πλήθος κόσμου πέρασε από το γήπεδο της Σάντος για να πει το τελευταίο “αντίο” στον Βραζιλιάνο θρύλο, αλλά την ίδια ώρα παρατηρήθηκαν και πολλές… απουσίες.

Ο Ρονάλντο ήταν από τις ηχηρές απουσίες.

Ο Ρονάλντο έδωσε σχετικές εξηγήσεις, αναφέροντας πως ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια της κηδείας, αλλά και της 24ωρης αγrυπνίας για τον Πελέ, ο οποίος κηδεύτηκε στο “Memorial Necrópole Ecumenica”, στο Σάντος.

«Μετά το Μουντιάλ πήρα μια εβδομάδα άδεια και πήγα στην Πούντα Κάνα με τα παιδιά μου. Ήταν πολύ ωραία για ξεκούραση. Ήμουν σχεδόν χωρίς κινητό, απλώς απολάμβανα την οικογένεια. Την περίοδο αυτή πέθανε ο… Βασιλιάς μας. Καθώς ήμουν ήδη μακριά, δεν μπορούσα να ταξιδέψω… ήμουν ήδη μακριά με την οικογένειά μου» είπε το “Φαινόμενο”, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Θυμίζουμε ότι όταν ο Πελέ “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο Ρονάλντο τον είχε αποχαιρετήσει με το ακόλουθο μήνυμα στα social media:

«Το ταλέντο σου είναι μια σχολή που πρέπει να περάσει κάθε παίκτης. Μοναδικός. Ιδιοφυής. Τεχνικός. Δημιουργικός. Τέλειος. Απαράμιλλος. Εκεί που έφτασε ο Πελέ, έμεινε. Χωρίς να φύγει ποτέ από την κορυφή, μας αφήνει σήμερα. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου – μόνο ένας. Ο κορυφαίος όλων των εποχών. Η θλίψη του χωρισμού αναμειγνύεται με την απέραντη υπερηφάνια της γραπτής ιστορίας. Το ταλέντο σου είναι ένα σχολείο που πρέπει να περάσει κάθε παίκτης. Η κληρονομιά του ξεπερνά τις γενιές. Και έτσι θα ζήσεις. Σήμερα και πάντα, θα σε γιορτάζουμε. Ευχαριστώ Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη».