Πρίγκιπας Χάρι: Ήμουν η ρεζέρβα του Γουίλιαμ – Ήρθα στον κόσμο σε περίπτωση που χρειαζόταν νεφρό ή μετάγγιση

 Πρίγκιπας Χάρι: Ήμουν η ρεζέρβα του Γουίλιαμ – Ήρθα στον κόσμο σε περίπτωση που χρειαζόταν νεφρό ή μετάγγιση

Λεπτομέρειες από την παιδική του ηλικία και την σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, αναφέρει στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα στα ελληνικά), το οποίο κυκλοφόρησε χθες και έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στη Βρετανία, ο πρίγκιπας Χάρι εξομολογείται ότι μεγάλωσε γνωρίζοντας πως ήταν εκεί για να προσφέρει στον μεγαλύτερο αδερφό του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, κάποιο όργανο, εάν το χρειαζόταν.

«Με έφεραν στον κόσμο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στον Γουίλι» γράφει, υποστηρίζοντας πως οι γονείς και οι παππούδες του αναφέρονταν σε αυτόν και τον αδερφό του ως τον κληρονόμο και τον εφεδρικό σε μια μορφή «στενογραφίας».

“Θα πρόσφερα το ανταλλακτικό: ένα νεφρό, αίμα ή μυελό των οστών

Περιέγραψε τη ζωή του ως μια «αποστολή να προσφέρει μια πηγή απόσπασης της προσοχής, ψυχαγωγίας και, σε περίπτωση ανάγκης, ένα ανταλλακτικό» όπως ένα νεφρό, μετάγγιση αίματος ή μυελό των οστών.

Ο Χάρι, ο οποίος είναι δύο χρόνια μικρότερος από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ εξήγησε στο βιβλίο του, πώς αυτή η ιδέα του «κληρονόμου« και του «ανταλλακτικού» είχε ενισχυθεί σε όλη του τη ζωή.

Είπε ότι αυτή η ιδέα του να υπάρχει στον κόσμο μόνο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στον Γουίλιαμ του έγινε «απολύτως σαφής» από μικρή ηλικία και «ενισχύονταν τακτικά» καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

«Μου χάρισες έναν διάδοχο και μία ρεζέρβα»: Τα λόγια του Καρόλου στην Νταϊάνα

Μάλιστα, στα απομνημονεύματά του αφηγείται ένα ανέκδοτο από την εποχή που ήταν 20 ετών και άκουσε μια ιστορία για τα «υποτιθέμενα λόγια» του πατέρα του προς τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα που γεννήθηκε.

Ο βασιλιάς πλέον Κάρολος φέρεται να είπε τότε στην σύζυγό του: «Υπέροχα! Μου έδωσες ήδη έναν κληρονόμο και μια ρεζέρβα – έκανα τη δουλειά μου».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα