Πισπιρίγκου – Κούγιας: Όλη την υπόθεση έχει κατευθύνει ένα πρόσωπο – Βολές και κατά της ανακρίτριας

 Πισπιρίγκου – Κούγιας: Όλη την υπόθεση έχει κατευθύνει ένα πρόσωπο – Βολές και κατά της ανακρίτριας

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Ο συνήγορός της ισχυρίζεται πως πίσω από την υπόθεση υποκρύπτεται η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία την έχει κατευθύνει και συνομιλούσε με τον Νίκο Καρακούκη, τον Νίκο Καλόγρηα, τον Νικόλαο Ράικο, τον Γρηγόρη Λέων και έναν δημοσιογράφο. 

Εξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Αλέξης Κούγιας «κάρφωσε» και την ανακρίτρια η οποία δεν απομακρύνθηκε από τη θέση της παρά το αίτημά του, λέγοντας πως «ελπίζουμε να μη δείξει την ίδια μεροληπτική στάση την οποία είχε δείξει προηγουμένως. Όπως είχε αποδειχτεί από τον τρόπο εξετάσεως των μαρτύρων, τους οποίους προσπαθούσε επί 10ωρο να απομυθοποιήσει με διάφορες στημένες ερωτήσεις, τις οποίες είχε υπαγορεύσει η ειδική σύμβουλος, η κυρία Σπηλιοπούλου». 

«Στην υπόθεση αυτή υποκρύπτεται ένα πρόσωπο, το οποίο έχει στην κυριολεξία, κατευθύνει και την ανάκριση, όσον αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, για την οποία η δίκη ήδη έχει κλείσει, όσο και για τις υποθέσεις της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας. Είναι μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία με ειδικό νόμο, μιας συγκεκριμένης κυβερνήσεως, έγινε καθηγήτρια, μια κυρία με ιδιαίτερη διαδρομή που ξεκίνησε από φαρμακοποιός και βρέθηκε να κάνει ειδικότητα στην ιατροδικαστική λόγω των προσωπικών της σχέσεων με καθηγητή, προσωπικών, και μη παρεξηγούνται οι σχέσεις αυτές, με τον τρόπο που τις λέω ακριβώς. Και η οποία κατευθύνει όλη την διαδικασία», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας. 

«Εγώ προκαλώ την συγκεκριμένη κυρία να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών της επικοινωνιών για να αποδειχθεί πόσες φορές έχει μιλήσει με τους Καρακούκη και Καλόγρηα, πόσες φορές έχει μιλήσει με τον Ράικο, πόσες φορές έχει μιλήσει με τον Λέων και με έναν συνάδελφό σας που συμμετέχει σε μια μεσημεριανή εκπομπή και έχει μια εφημερίδα που κυκλοφορεί την Κυριακή με δικαστικά θέματα. Αν πραγματικά επέτρεπαν να αρθεί αυτό το απόρρητο, γιατί δεν πρόκειται περί κακουργήματος οι πράξεις οι οποίες έχουν κάνει και δεν μπορεί διαδικαστικά να γίνει αλλά πρέπει να το θέλει η ίδια. Θα αποδείκνυε το πως κατασκευάστηκαν οι κατηγορίες εις βάρος της κυρίας την οποία έχω την τιμή να υπερασπιστώ», κατέληξε ο ποινικολόγος.