Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα επιτύχουμε την επιστροφή τους, αλλά δεν αναμένεται άμεσα

 Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα επιτύχουμε την επιστροφή τους, αλλά δεν αναμένεται άμεσα

Στη «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο της επανένωσης» των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, αλλά έχουν γίνει συστηματικές κινήσεις για την επιστροφή των Μαρμάρων.

«Εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά, πιστεύω ότι αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε και να απολαμβανουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρορονίας στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα επιστρέφουμε μέρισμα ανάπτυξης σε όσους το έχουν ανάγκη»

Ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ μίλησαν επίσης για το θέμα της οικονομίας και του προϋπολογισμού για το 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προυπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023 προκειμενου να πετυχουμε τον στοχο της επενδυτικης βαθμιδας»

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη συνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομία να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι «παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες – ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται – γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα».

«Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κατί που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνιση, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι’ αυτό μια ισχυρη οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία». είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνιση και γι’ αυτό μια ισχυρη κοινωνία και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr