Γλύξμπουργκ: Πληροφορίες για θετική απάντηση του Ιερώνυμου για την κηδεία στη Μητρόπολη

 Γλύξμπουργκ: Πληροφορίες για θετική απάντηση του Ιερώνυμου για την κηδεία στη Μητρόπολη

Μεθοδεύεται να γίνει στην Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μετά από συνεννόηση του εκλιπόντος με την Αρχιεπισκοπή πιθανότατα την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μάλιστα, η οποία συνεδρίασε πριν από λίγο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, αποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της οικογένειας του Kωνσταντίνου Γλύξμπουργκ για την τέλεση της κηδείας στην Μητρόπολη.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αρχιεπισκοπή, η οικογένεια Γλύξμπουργκ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ιερώνυμο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία καθώς και σε όλους τους συνοδικούς μητροπολίτες.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο των τακτικών της εργασιών (σ.σ.: είναι η πρώτη για το 2023) και δεν συνεκλήθη εκτάκτως για να αποφασίσει τα της κηδείας του έκπτωτου μονάρχη.

Κάλεσμα και στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχουν πληροφορίες ότι η οικογένεια Γλύξμπουργκ έχει απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους υψηλόβαθμούς κληρικούς να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μάλιστα, ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος διατηρούσε και προσωπική σχέση με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ έκανε τρισάγιο σήμερα το πρωί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, υπέρ αναπαύσεως του θανόντος.

Σχετικά Άρθρα