Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τα “μισά” Marder

 Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τα “μισά” Marder

Eξηγήσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία ζητά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, με αφορμή γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπόγειες συνεννοήσεις, οι οποίες κατέληξαν στην παραλαβή των μισών θωρακισμένων οχημάτων Marder από αυτά που είχαν συμφωνηθεί για την αποστολή των ελληνικών ΒΜP-1 στην Ουκρανία.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του πως αν τα δημοσιεύματα ισχύουν, τότε «οποιαδήποτε “μυστική συνεννόηση” εις βάρος της εθνικής μας άμυνας, συνιστά τον ορισμό της εθνικής μειοδοσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, αναφέρουν ότι υπήρξαν μυστικές συνομιλίες της κυβέρνησης με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η Ελλάδα να πάρει μόλις τα μισά από τα 40 θωρακισμένα οχήματα Marder που δεσμεύτηκε να της δώσει η Γερμανία, προκειμένου να «παραδώσουμε» τα ΒΜP-1.

Εάν τα δημοσιεύματα ισχύουν, πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα εις βάρος της Ελλάδας με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Έχει ήδη προηγηθεί απόσυρση τεθωρακισμένων από τα νησιά, τα οποία σκανδαλωδώς δεν αντικαταστάθηκαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε «μυστική συνεννόηση» εις βάρος της εθνικής μας άμυνας, συνιστά τον ορισμό της εθνικής μειοδοσίας.

Σχετικά Άρθρα