Δημήτρης Σκόνδρας: Που θα μεταφερθούν τα όργανα του άτυχου 22χρονου

 Δημήτρης Σκόνδρας: Που θα μεταφερθούν τα όργανα του άτυχου 22χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, η διαδικασία λήψης οργάνων από τον άτυχο 22χρονο ποδοσφαιριστή που διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός χθες (10/1).

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η διαδικασία της λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη Σκόνδρα, έχει ξεκινήσει από το πρωί και σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

Πού θα μεταφερθούν τα όργανα του 22χρονου στην Πάτρα

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδής θα αποφασίσει ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Οι γονείς δεν επιθυμούν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους. Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες πολύ νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους.

Το χρονικό της κατάρρευσης του 22χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Σκόνδρας κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο (7/1), ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του, και διακομίστηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και στη μονάδα ανάνηψης.