Διαφοροποίηση Κεφαλογιάννη για Ντογιάκο: “Πρέπει να διευκολύνουμε τον έλεγχο από την Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές”

 Διαφοροποίηση Κεφαλογιάννη για Ντογιάκο: “Πρέπει να διευκολύνουμε τον έλεγχο από την Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές”

Σαφή θέση υπέρ της διευκόλυνσης του έργου της ΑΔΑΕ πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη μετά τη γνωμοδότηση – «μπλόκο» από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η Όλγα Κεφαλονιάννη ρωτήθηκε για την γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, που προκάλεσε σάλο. Σύμφωνα με την επίμαχη γνωμοδότηση, η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται για το σκοπό αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη απέφυγε να σχολιάσει την γνωμοδότηση Ντογιάκου, που έχει να κάνει με την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως είπε, οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν είναι αντικείμενο σχολιασμού. Ωστόσο, τόνισε ξεκάθαρα – αφήνοντας σαφείς αιχμές – ότι οι υποκλοπές «είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να διαλευκανθεί. Όποιος έχει τη δυνατότητα να ελέγχει πρέπει να διευκολύνεται». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Casus Beli στο Attica TV το βράδυ της Τρίτης (10/1).

Σε ερώτηση του Βασίλη Σκουρή εάν η ΑΔΑΕ θα πρέπει να κάνει έλεγχο για τις υποκλοπές η Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησε: «Πρέπει όλοι να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Σχετικά Άρθρα