Θρήνος για τον 15χρονο Διονύση που πέθανε στον ύπνο του: Πιθανότατα από ανακοπή ο θάνατός του

 Θρήνος για τον 15χρονο Διονύση που πέθανε στον ύπνο του: Πιθανότατα από ανακοπή ο θάνατός του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα του χωριού Λάλα, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τον αιφνίδιο θάνατο 15χρονου μαθητή, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τις αδερφές του το πρωί της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, οι γονείς του 15χρονου που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία είχαν αναχωρήσει από νωρίς για τα χωράφια και τα παιδιά είχαν σηκωθεί για να πάνε στο σχολείο μετά τις διακοπές των εορτών.

Δύο από τα αδέλφια του πήγαν να ξυπνήσουν τον 15χρονο για να μην αργήσει στο μάθημα και τον βρήκαν στο κρεβάτι του χωρίς τις αισθήσεις του.

Τρομαγμένα, επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά και τον πρόεδρο του χωριού, Νίκο Νικολακόπουλο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι.

«Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας ότι κάτι τρέχει με το μικρό… Πήγα εκεί, το παιδί ήταν αναίσθητο στο κρεβάτι, του έκανα μαλάξεις αλλά δεν είχε σφυγμό, δεν είχε τίποτα…» δηλώνει ο κ. Νικολακόπουλος στην εφ. «Πατρίς».

Ο πρόεδρος του χωριού μετέφερε τον άτυχο 16χρονο με το αυτοκίνητό του μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, για να  τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί απλώς  διαπίστωσαν το θάνατό του.

«Συνεννοήθηκα με τον πατέρα του, είχε καλέσει ασθενοφόρο, το πήρα με το αυτοκίνητο και συναντηθήκαμε στο δρόμο με το ασθενοφόρο… Κρίμα, μόνο κρίμα; 16 χρονών παιδί;» πρόσθεσε συγκλονισμένος ο κ. Νικολακόπουλος.

Αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν το παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Πύργου. Έγινε όλη η διαδικασία της ανάνηψης, ενώ του έκαναν και ηλεκτροσόκ.

Όταν έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο, ακολουθήθηκε ξανά το πρωτόκολλο της ανάνηψης, αλλά παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δυστυχώς είχε καταλήξει.

Ο άτυχος έφηβος φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν, πιθανώς από μία ίωση που περνούσε τις τελευταίες μέρες ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα για να τα αντιμετωπίσει.

Η σορός του άτυχου αγοριού αναμένεται να μεταφερθεί στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί σήμερα το πρωί σε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να πέσει οριστικό φως στα αίτια της τραγωδίας.