Σε γυναικείο μοναστήρι ο Πατέρας Αντώνιος – Νιώθει “πίκρα και πόνο” για τις καταγγελίες

 Σε γυναικείο μοναστήρι ο Πατέρας Αντώνιος – Νιώθει “πίκρα και πόνο” για τις καταγγελίες

Καταφύγιο σε ένα γυναικείο μοναστήρι κοντά στην Οινόη φαίνεται πως έχει βρει ο πατέρας Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια που έγιναν από δύο πρώην τρόφιμους των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» φέρεται να βρίσκεται πλέον στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων στην περιοχή της Οινόης, ένα μοναστήρι που είχε εγκαινιάσει το 2007 ο νυν αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όταν ήταν μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι τον συνάντησε την πρωτοχρονιά ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε τα όσα του είπε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου για τις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του ίδιου και της συζύγου του Σταματίας Γεωργαντή.

«Πόνος και πίκρα»

«Έβγαλε από μέσα του πόνο, πίκρα, δάκρυα και απογοήτευση από πάρα πολλά πράγματα, γιατί αυτά είναι δικά του παιδιά» ανέφερε ο δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας ότι ο πατέρας Αντώνιος είναι αυτός που τα μεγάλωσε.

«Αυτός τα προστάτεψε από πολλά ποινικά αδικήματα. Θα πρέπει να σκεφτεί όταν εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης ότι αυτά είναι παιδάκια και να πει τα πάντα» πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος.

Μιλώντας για τη νέα ζωή του πατέρα Αντωνίου, μετά τις καταγγελίες ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε ότι «είναι ένας άλλος άνθρωπος».

«Είναι άλλος άνθρωπος. Περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Εγώ ακόμα κι αν έκανε ο πατέρας Ευάγγελος, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι καλά. Και εννοώ πως δεν είναι καλά στο περιβάλλον που βρίσκεται. Είμαι βέβαιος ότι αυτή την εκπομπή, όπως και πολλές άλλες δεν τις βλέπει ο ίδιος. Τα φιλτράρουν όλα κι είναι λάθος» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο, ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στο Tlive ότι διαφωνούσε με την τακτική του πατέρα Αντωνίου να ζει εν κρυπτώ μετά τις καταγγελίες.

«Ήμουν από την αρχή κάθετος. Είχαμε μάλιστα πάρει απόφαση 10 άτομα και βρεθήκαμε στην Κιβωτό στα τέλη Νοεμβρίου, παρουσία των δικηγόρων Πάνου Παναγιωτόπουλου, Βασίλειου Καπερνάρου και Γιάννη Παγορόπουλο όπου είχαμε συμφωνήσει για μία συνέντευξη Τύπου. Μου είχα ζητήσει να την οργανώσω. Μετά από κάποιο σημείο, ήταν καταιγιστικά αυτά που συνέβαιναν κι έκανα εγώ πίσω» συμπλήρωσε.

Προθεσμία για τις 3 Φεβρουαρίου ώστε να καταθέσει ως ύποπτος

Εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση δύο αδικημάτων, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων (πλημμέλημα), δίνει στις 3 Φεβρουαρίου ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο ιερέας είχε κληθεί ενώπιον των εισαγγελέων Αικ. Κοπελάκης και Δάφνης – Κυριακής Τσιχλή για ανωμοτί εξηγήσεις αλλά σήμερα δια των δικηγόρων του έλαβε προθεσμία από τις δυο εισαγγελείς ανηλίκων, προκειμένου να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων προς αντίκρουση των αξιοποίνων πράξεων που τον φέρουν αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη.

Ο πατέρας Αντώνιος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων, αλλά επέλεξε να κάνει χρήση δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και να εκπροσωπηθεί στη διαδικασία αυτή από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του. Οι τελευταίοι αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τον ιδρυτή της ΜΚΟ θα τα μελετήσουν και θα προετοιμάσουν το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων με τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέα τους. Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων που περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, όπως και οι καταθέσεις δυο εφήβων, ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, οι οποίοι καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί ενώπιον των δυο εισαγγελέων ανηλίκων επίσης ως ύποπτοι και εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, οι οποίοι λάβει προθεσμία για 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουάριου 2023. Πρόκειται για πρώην σήμερα εργαζομένους σε δομές της Αθήνας, της Χίου και του Βόλου, τα καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης αδύναμων. Σε βάρος τους υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που περιγράφουν σωματική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων οι δυο εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις εξηγήσεις των υπόπτων προκειμένου να αποφασίσουν αν, πόσα και ποια από τα ποινικά ελεγχόμενα πρόσωπα θα βρεθούν στη θέση του κατηγορούμενου.

Σχετικά Άρθρα