Πώς ένα βίντεο μπορεί να… ανεβάσει τον κατώτατο μισθό

 Πώς ένα βίντεο μπορεί να… ανεβάσει τον κατώτατο μισθό

Το νέο βίντεο «Χάου Του #2» του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι οδηγεί σε αλλαγή σχεδίων στο Μαξίμου καθώς απευθύνεται ευθέως στους νέους και τις νέες και θέτει με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο το μέγα πρόβλημα της στέγης και των εξαιρετικά χαμηλών μισθών.

Η ερώτηση «Θες να φύγεις από το πατρικό σου; Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα… ή μήπως όχι;» » που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους και τις νέες και η ευρηματική απάντηση που δίνεται μέσα από το νέο βίντεο «Χάου Του #2», έγινε «talk of the town» στα πρωινά τηλεοπτικά παράθυρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ οι παρουσιαστές σχολίασαν το βίντεο λέγοντας πως είναι ένα καλογυρισμένο, ελκυστικό βίντεο, με στόχευση στους νέους. Και στη συνέχεια για να κάνουν μια τύπου αντιπολίτευση στο… βίντεο σχολίασαν ότι «είναι έξω από το κομματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο «Χάου Του #2», ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει και την πρότασή του για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά πλέον εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και την υιοθέτηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι «για το τρέχον έτος με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ».

Η δέσμευση φαίνεται ότι ήδη δημιούργησε δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση καθώς το Μαξίμου άρχισε να διαρρέει σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ή στα 780 ευρώ από 713 ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επικοινωνιακό παιγνίδι την ώρα που το Μαξίμου βλέπει τους νέους και τις νέες να γυρίζουν την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.