Μαξίμου: Στρατηγική σύγκρισης με ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις πρόωρες κάλπες – Φουντώνει το κλίμα πόλωσης

 Μαξίμου: Στρατηγική σύγκρισης με ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις πρόωρες κάλπες – Φουντώνει το κλίμα πόλωσης

Μπορεί μέχρι τώρα το Μέγαρο Μαξίμου να συντηρεί και  εν μέρει να τροφοδοτεί την σχετική σεναριολογία για την ημερομηνία των εκλογών ωστόσο άπαντες συνομολογούν πως οι επερχόμενες εκλογές θα είναι δύσκολες και θα διεξαχθούν σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για βουλευτές και στελέχη της ΝΔ τόσο το  «οικοσύστημα» του Μεγάρου Μαξίμου θα ξεδιπλώνει την στρατηγική του απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της προεκλογικής μάχης.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει την ρητορική της σύγκρισης των πεπραγμένων της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα πεπραγμένα της τωρινής κυβέρνησης.

Μάλιστα, χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήγε ένα βήμα παρακάτω την κυβερνητική στρατηγική συγκρίνοντας την στάση της κυβέρνησης και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε κρίσιμα νομοθετήματα.

  • «Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις αποδεικνύει έμπρακτα ότι παραμένει απών από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους πολιτικής λογικής.

Τόνισε ότι στη διάρκεια αυτής της θητείας η κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Βουλή ψήφισε περίπου 337 νόμους, κάποιους με πολύ ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. «Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει μια σειρά από αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις αποδεικνύει έμπρακτα ότι παραμένει απών από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας». Συμπλήρωσε δε ότι μια εξήγηση ίσως πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύς στα λόγια και ελάχιστος στις πράξεις».

Παρουσίασε ενδεικτικά 21 περιπτώσεις σε πέντε τομείς πολιτικής που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε είτε ψηφίζοντας όχι είτε ψηφίζοντας «παρών».

  • Μεταξύ αυτών την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης και τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, τη συμφωνία για την προμήθεια των έξι καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων αεροσκαφών Ραφάλ, την κύρωση του δεύτερου πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
  • Επίσης το σύστημα αξιολόγησης και ανταμοιβής ανάλογα με την αποτελεσματικότητα στη δημόσια διοίκηση, την τροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα αλλά και μια σειρά από διατάξεις και νόμους για τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.
  • Στον τομέα της Εργασίας και την Κοινωνική Προστασία, αναφέρθηκε στη μη-ψήφιση της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, το πρόγραμμα «Κυψέλη», ή και διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, το βοηθό για άτομα με αναπηρία.
  • Επίσης τον εξορθολογισμό της συνταξιοδοτικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής για τους νέους, τη στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων στο Μάτι, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία αναρωτιόμαστε ποια φιλολαϊκή αιτία ήταν εκείνη που τους ανάγκασε να μην ψηφίσουν τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός, την καταβολή ποσών συντάξεων του ελληνικού δημοσίου σε συμμόρφωση με τη νομολογία του Ελεγκτικού συνεδρίου, τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος, το market pass,…».

Αναφέρθηκε και σε μια σειρά ανάλογων κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το περιβάλλον την ενέργεια και την ανάπτυξη. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα όχι και τα παρών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση αλλά απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σχετικά Άρθρα