Κοντιάδης: Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί στην αδιανόητη παρέμβαση Ντογιάκου – Εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων”

 Κοντιάδης:  Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί στην αδιανόητη παρέμβαση Ντογιάκου – Εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων”

Για «αδιανόητη παρέμβαση» στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ κατηγορεί ο Ξενοφών Κοντιάδης τον Ισίδωρο Ντογιάκο με αφορμή τη σημερινή γνωμοδότησή του για τις υποκλοπές.

Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου σημειώνει ότι η γνωμοδότησή του είναι νομικά αστήρικτη και στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Ο Ξενοφών Κοντιάδης σημειώνει, επίσης, ότι ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook:

«Η σημερινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι νομικά αστήρικτη, παρερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώθηκε άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων».

Σχετικά Άρθρα