Ισπανία: Καταγγελίες σοκ για αεροπορική εταιρία – Έγδυσαν υποψήφιες αεροσυνοδούς σε συνέντευξη

 Ισπανία: Καταγγελίες σοκ για αεροπορική εταιρία – Έγδυσαν υποψήφιες αεροσυνοδούς σε συνέντευξη

Η Επιθεώρηση Εργασίας της Ισπανίας πραγματοποιεί έρευνα μετά τις μαρτυρίες υποψηφίων αεροσυνοδών για σεξιστικές συμπεριφορές και απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις για την πρόσληψή τους στην αεροπορική εταιρία «Kuwait Airways».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η elDiario.es, κατά την διάρκεια της διαδικασίας, οι υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να «ελέγξει» το σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση.

Αυτά συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου ιδιωτική εταιρεία διενεργούσε τις συνεντεύξεις των για λογαριασμό της «Kuwait Airways».

Το δημοσίευμα του ισπανικού μέσου φιλοξενεί μαρτυρίες γυναικών που έδωσαν συνέντευξη, οι οποίες αναφέρουν ότι «κόπηκαν» όσες είχαν σημάδια εκ γενετής, τατουάζ ή ουλές.

Μάλιστα, οι συνεντευξιαζόμενες φέρονται να ρωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αν θα ήταν διατεθειμένες να πάρουν ή να χάσουν βάρος για τις ανάγκες της μελλοντικής δουλειάς τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία, ενώ η ισπανική επιθεώρηση εργασίας διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής. Ως αεροπορική εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας, απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυση της».

Η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει, λέγοντας ότι θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και ότι «δεν έχει γίνει ποτέ τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον της… Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αερογραμμές Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο»

Σχετικά Άρθρα