Ίλιον: Ελεύθερη 14χρονη κατηγορούμενη για τον βιασμό του 15χρονου

 Ίλιον: Ελεύθερη 14χρονη κατηγορούμενη για τον βιασμό του 15χρονου

Με τον όρο να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της στην ανακρίτρια ανηλίκων η 14χρονη, η οποία μαζί με άλλους ανηλίκους κατηγορείται στην πρωτοφανή υπόθεση ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου αγοριού στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν είχε στην κατοχή της βίντεο με τις άγριες σκηνές σεξουαλικής βίας που υπέστη το αγόρι, ούτε γνώριζε για την ύπαρξη βίντεο.
«Υποβάλαμε ένα εκτενές απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο προσπαθούμε να αποσείσουμε όλες αυτές τις σοβαρές κατηγορίες. Η εντολέας μου διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό το περιστατικό. Ήταν παρούσα, αλλά λόγω της συμπλοκής των ατόμων δεν μπορούσε να διακρίνει τι ακριβώς έγινε και αυτό το περιστατικό διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα, αυτό στο οποίο ήταν η ίδια παρούσα. Αυτό που της συστήθηκε είναι να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό μέχρι το δικαστήριο. Η εντολέας μου δεν είχε βίντεο στην κατοχή της, ούτε ήξερε για την ύπαρξη βίντεο» τόνισε ο δικηγόρος της, Μάρκος Τσιώγκας.

Την ανήλικη, έχει κατονομάσει το θύμα του ομαδικού βιασμού ότι ήταν παρούσα σε ένα επεισόδιο σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί για την υπόθεση εννέα απολογίες. Έξι ανήλικοι, ηλικίας 15 με 17 ετών, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ δύο αγόρια και η 14χρονη έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.