Άρτεμις Σίφορντ για Ντογιάκο: “Συγκλονιστική η κατάντια της χώρας” – “Προσβάλλει τα θύματα των υποκλοπών”

 Άρτεμις Σίφορντ για Ντογιάκο: “Συγκλονιστική η κατάντια της χώρας” – “Προσβάλλει τα θύματα των υποκλοπών”

Προσβλητική για τη Δημοκρατία και για τα θύματα αυτής της σαθρής υπόθεσης χαρακτηρίζει την εξαιρετικά επικίνδυνη γνωμοδότηση Ντογιάκου σύμφωνα με την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βάζει αντισυνταγματικό εμπόδιο στους ελέγχους της ΑΔΑΕ αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών η πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ.

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, αναφερόμενη στη «σημερινή απόφαση Ντογιάκου που “παγώνει” την ανεξάρτητη λειτουργία μιας θεσμικά ανεξάρτητης αρχής», υπογραμμίζει ότι «η κατάντια της χώρας μέσα από αυτήν την ιστορία είναι συγκλονιστική».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος με γνωμοδότηση υποστηρίζει ότι η ΑΔΑΕ, δεν έχει αρμοδιότητα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν εάν βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται για αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα ότι πλέον η αρμοδιότητα να διαχειρίζεται σχετικά αιτήματα πολιτών έχει περάσει σε τριμελές όργανο, που συγκροτείται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Η ανάρτηση της κ. Σίφορντ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Νοεμβρίου, η Άρτεμις Σίφορντ με ένα σκληρό άρθρο το οποίο είχε τίτλο «Τελικά, ήμουν κι εγώ στη λίστα» στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνοντας λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των όρων της ίδιας της Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα