Αρναούτογλου/Καιρός: Πόσο θα διαρκέσουν οι βροχές και καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ο καιρός

 Αρναούτογλου/Καιρός: Πόσο θα διαρκέσουν οι βροχές και καταιγίδες – Πότε φτιάχνει ο καιρός

Με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά νησιωτικά θα ξεκινήσει ο καιρός της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, άστατος θα είναι ο καιρός και στην Κάρπαθο – Κρήτη ενώ στην Θράκη θα έχουμε έντονη συννεφιά.

Από το μεσημέρι και μετά στα ΒΑ της χώρας θα έχουμε τοπικές μπόρες, ενώ από τη δυτική Μακεδονία, στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα έχουμε βροχές και μπόρες ίσως και χιονιού.

Το βράδυ συννεφιά θα έχουμε στα ανατολικά με αρκετή αστάθεια, ενώ οι άνεμοι γίνονται ΒΔ εντάσεως 5-7 στο Ιόνιο και 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα κεντρικά, στους 7 με 12 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε πρόσκαιρες συννεφιές το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε ηλιοφάνεια το πρωί και το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν. Μάλιστα στα ορεινά της Πέλλας και της Πιερίας θα έχουμε και μπόρες χιονόνερου. Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.

Την Πέμπτη, τα σύννεφα παραμένουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και νέες συννεφιές θα έρθουν από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 με 12 στα κεντρικά, 5 με 10 στα βόρεια και στους 15 στα νότια.

Την Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για κάποιες βροχές στα ΝΑ της χώρας. Η θερμοκρασία στους 11 με 12 στα κεντρικά, στους 8 με 11 στα βόρεια και στους 14 στα νότια.

Το Σάββατο νέες συννεφιές με τοπικές βροχές στα Επτάνησα, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 12 με 13 στα κεντρικά, στους 15 στα νότια και στους 8 με 11 στα βόρεια.

Την Κυριακή αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και κάποιες μπόρες στην Κρήτη.Η θερμοκρασία στα βόρεια στους 7 με 11 βαθμούς, στα κεντρικά στους 12 με 13 και στα νότια στους 14.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου