Τι είναι οι “Xennials”- Η γενιά με αναλογική εφηβία και ψηφιακό παρόν- Παράδειγμα ο Ρίτσι Σούνακ και η νέα πολιτική τάξη στην Βρετανία

 Τι είναι οι “Xennials”- Η γενιά με αναλογική εφηβία και ψηφιακό παρόν- Παράδειγμα ο Ρίτσι Σούνακ και η νέα πολιτική τάξη στην Βρετανία

Καθώς βρισκόμαστε στις πρώτες εβδομάδες του 2023, αυτή τη νέα χρονιά, μια νέα γενιά κυβερνά τη Βρετανία. Η άφιξη του Rishi Sunak στο Νο. 10 της Downing Street προανήγγειλε την εποχή των «Xennials».

Στα 42 του χρόνια, ο Σουνάκ είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Βρετανίας εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια, αν και μόλις ένα χρόνο περίπου νεότερος από τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Τόνι Μπλερ όταν ήρθαν ο καθένας στην εξουσία.

Γεννημένος τον Μάιο του 1980, ο Sunak είναι μέρος μιας μικρο-γενιάς (micro-generation) που είναι γνωστή ως “Xennials” – άνθρωποι που γεννήθηκαν σε ένα σύντομο παράθυρο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με τη Generation X και τους millennials.

Οι Xennials μεγάλωσαν σε έναν αναλογικό κόσμο VCR και κασετών, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους ψηφιακούς συναδέλφους τους, ωστόσο έχουν εργαστεί σε μεγάλο βαθμό σε μια εποχή smartphone και internet υψηλής ταχύτητας. Συνδυάζουν, δηλαδή …αναλογική μνήμη και …ψηφιακό παρόν.

Ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους πριν χτυπήσει η οικονομική κρίση του 2008 και, όπως και οι millennials, έχουν εργαστεί μέσα από το κραχ, την πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του 2010 και την κρίση του COVID-19.

Η …επιχείρηση Downing Street του Sunak είναι γεμάτη με προσωπικό από την ίδια νεανική ομάδα.

Η παρέα των Xennials στην Ντάουνιγκ Στριτ

Τον περασμένο μήνα, διόρισε τον σχολικό του φίλο James Forsyth, δημοσιογράφο του Spectator, ως πολιτικό γραμματέα του, ενισχύοντας περαιτέρω τις τάξεις Xennial της Downing Street. Ο Όλιβερ Ντάουντεν, στενός φίλος του Σουνάκ και υπάλληλος του γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου, και ο Υπουργικός Γραμματέας Σάιμον Κέις, γεννήθηκαν και οι δύο το 1978. Η βασική γραμματέας του πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Πέρελμαν, είναι μέλος της ίδιας μικρογενιάς.

Brtish GQ- Η αναπαράσταση των Xennials

Τα Xennials, σύμφωνα με την wikipedia, είναι η μικρο- γενιά των ανθρώπων που βρίσκονται στο κατώφλι της δημογραφικής μετάβασης Generation X και Millennial . Πολλοί ερευνητές και δημοφιλή μέσα χρησιμοποιούν τα έτη γέννησης από το 1978 έως το 1983, αν και μερικοί επεκτείνουν αυτό για να συμπεριλάβουν και εκείνους που γεννήθηκαν έως το 1985. Οι Xennials περιγράφονται ότι είχαν αναλογική παιδική ηλικία και ψηφιακή νεαρή ενήλικη ζωή.

Το 2020,ο όρος xennial συμπεριλήφθηκε στο Λεξικό Αγγλικών της Οξφόρδης .

Το Xennials επινοήθηκε από τη συγγραφέα Sarah Stankorb και συζητήθηκε σε ένα άρθρο τον Σεπτέμβριο του 2014 στο περιοδικό GOOD γραμμένο από τον Stankorb, έναν ανεξάρτητο συγγραφέα, και τον τότε συγγραφέα του προσωπικού του GOOD Magazine Jed Oelbaum. Το περιοδικό Good έχει περιγράψει τους Xennials ως «μια μικρο-γενιά που χρησιμεύει ως γέφυρα μεταξύ της δυσαρέσκειας του Gen X και της γλυκιάς αισιοδοξίας των Millennials».

Σχετικά Άρθρα