Κιβωτός του Κόσμου: Ώρα μηδέν για τον πατέρα Αντώνιο – Σε εξέλιξη και η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ

 Κιβωτός του Κόσμου: Ώρα μηδέν για τον πατέρα Αντώνιο – Σε εξέλιξη και η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ

Ενώπιον του εισαγγελέα ως ύποπτος κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων θα βρεθεί σήμερα ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος.

Τις δικές του εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει στη Δικαιοσύνη, σήμερα, ο πατήρ Αντώνιος. Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» αφορά στην ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων ανήλικων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Μάλιστα, όπως έχει προκύψει από τα έως τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις πως οι ξυλοδαρμοί, οι βίαιες συμπεριφορές και οι σκληρές τιμωρίες στα παιδιά μέσα στις δομές επιβάλλονταν κατόπιν δικής του εντολής.

Την ίδια στιγμή, το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος, αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενουμένου σε σπίτι της «Κιβωτού» σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, o πατήρ Αντώνιος αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αφήσουν υπόνοιες και να πλήξουν την αξιοπιστία του 19χρονου μάρτυρα, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο των καταγγελιών.

Παράλληλα, οι δικηγόροι θα υποστηρίξουν πως ο 19χρονος είναι ένα άτομο το οποίο κατά το παρελθόν είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά και ότι οι μαρτυρίες του δεν ευσταθούν. Στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν τα επιχειρήματα του μάρτυρα, σκοπεύουν να προβάλουν και ένα παλαιότερο βίντεο, όπου ο 19χρονος μιλά με κολακευτικά λόγια για το έργο της «Κιβωτού». Επιπλέον, θα παρουσιάσουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι ο νεαρός είχε ανάμειξη με την υπόθεση κλοπής χρημάτων από τη δομή του Βόλου, ενώ θα υποστηρίξουν πως τα όσα κατήγγειλε περί ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.

Τέλος, ο πατήρ Αντώνιος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος παιδιών, που έχουν καταγγελθεί ότι σημειώθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως της Χίου, του Βόλου και των Ιωαννίνων.

Διαφορετικές είναι οι κατηγορίες για τους υπαλλήλους που τη Δευτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία. Οι επτά υπάλληλοι που έχουν λάβει κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων προέρχονται από δομές της «Κιβωτού» στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο.

Οι έξι από αυτούς καλούνται σε κατάθεση ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά (κατά αδύναμων προσώπων), ενώ η έβδομη κλήση σε γυναίκα υπάλληλο αφορά το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η υπάλληλος ερευνάται, καθώς φέρεται να μη μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως εκ της θέσεώς της όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί. Οι πράξεις που εξετάζονται για τους υπαλλήλους είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν τα τελευταία τρία χρόνια και συγκεκριμένα το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Οικονομική διαχείριση

Την ώρα που ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και είναι σε εξέλιξη η έρευνα των αρμόδιων Αρχών για την οικονομική διαχείριση των δωρεών της οργάνωσης, η νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» προχωρά σε απολογισμό του έργου της, δημοσιοποιώντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί τον τελευταίο μήνα, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της, μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών και για οικονομικές παρατυπίες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση της «Κιβωτού» ενημερώνει ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το έργο της. Όπως αναφέρει η πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, «στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η «Κιβωτός» να καταστεί μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας που θα λειτουργεί εξυπηρετώντας στον βέλτιστο βαθμό τις ανάγκες των παιδιών». Επιπροσθέτως, η ίδια επισημαίνει πως «είναι προτεραιότητα για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της “Κιβωτού” θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο διάστημα αυτό, εκτός των άλλων, στελεχώθηκε η ανώτατη διοίκηση του οργανισμού καθώς και η θέση του επικεφαλής της κοινωνικής υπηρεσίας. Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία εξορθολογισμού της διοικητικής δομής του οργανισμού, ενώ σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών υλοποιείται δωρεάν οικονομικός έλεγχος.

Πηγη: realnews

Σχετικά Άρθρα