Κικίλιας: “Με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους ενισχύθηκαν οι εναλλακτικοί προορισμοί”

 Κικίλιας: “Με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους ενισχύθηκαν οι εναλλακτικοί προορισμοί”

Γεύμα με δημοσιογράφους είχε το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανέφερε ο υπουργός κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο τουρισμός το 2022 ανέπτυξε ισχυρή δυναμική η οποία σημείωσε ότι αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023.

Τόνισε ότι η τουριστική ανάπτυξη συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και της μέσης ελληνικής οικογένειας. «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και συνεχίζονται οι προσπάθειες για 12μηνο τουρισμό», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσο για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως οδήγησε στην ανάδειξη εναλλακτικών προορισμών οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι νέα κλήρωση για 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

1. Στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ταξιδιωτών η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Αττική και η Θεσσαλία.

2. Μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο.

3. Από προορισμούς ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά και πιο εναλλακτικοί (Τολό, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα και Καστοριά).

4. Απορροφητικότητα: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία, δεύτερη η Πελοπόννησος, τρίτη η Αττική, τέταρτη η Θεσσαλία και πέμπτη η Ήπειρος.

5. Κορυφαίοι προορισμοί ανά περιφέρεια: Στην Κεντρική Μακεδονία η Θεσσαλονίκη, η Αριδαία και η Χαλκιδική. Στην Αττική η Αθήνα, η Αίγινα και ο Πειραιάς. Στην Πελοπόννησο το Τολό και το Ναύπλιο. Στη Θεσσαλία ο Βόλος και η Πορταριά. Στο Νότιο Αιγαίο η Νάξος και η Τήνος. Στη Στερεά Ελλάδα η Αιδηψός και η Αράχωβα. Στην Ήπειρο τα Ιωάννινα και η Πάργα. Στην Κρήτη τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στην Αν.Μακεδονία- Θράκη η Θάσος και η Καβάλα. Στο Ιόνιο η Λευκάδα και η Ζάκυνθος. Στη Δυτική Ελλάδα τα Καλάβρυτα και η Πάτρα. Στη Δυτική Μακεδονία η Καστοριά και η Φλώρινα. Στο Βόρειο Αιγαίο η Λέσβος και η Χίος.

Σχετικά Άρθρα