Η ώρα της απολογίας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

 Η ώρα της απολογίας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Δέκα μήνες μετά την έναρξη της δίκης του, απολογείται σήμερα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού που αφορούν καταγγελίες  από τρεις συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Πέτρος Φιλιππίδης κάθεται στο εδώλιο για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών, νεαρών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με επαγγελματική πρόφαση. Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008 και οι  άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Τι θα υποστηρίξει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Από την πρώτη στιγμή της δικαστικής του περιπέτειας, ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην απολογία του και στα υπομνήματα που έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, επιχείρησε να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Όσον αφορά την πρώτη και βαρύτερη καταγγελία που αντιμετωπίζει, αυτή του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση, ο γνωστός ηθοποιός έχει δώσει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας πως η κοπέλα, κόρη συναδέλφου του ηθοποιού, είχε απέναντι του μία αρρωστημένη και εμμονική συμπεριφορά.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε επιχειρήσει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να την προσεγγίσει ερωτικά και πως της τηλεφωνούσε και της έστελνε μηνύματα βραδινές ώρες. Αντίθετα, έχει τονίσει πως εκείνη του τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα κι όταν ήταν σε περίοδο διακοπών με την οικογένειά του.

Επίσης, υποστήριξε πως τον επισκεπτόταν στο θέατρο, όπου συνεργαζόταν με την μητέρα της και εκείνος την απέφευγε συστηματικά με κάθε τρόπο. Μάλιστα, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε και σε περιστατικό στο θέατρο σύμφωνα με το οποίο η καταγγέλλουσα το 2011 ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του σε πολυχώρο προκειμένου να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση, έσπρωξε τη γυναίκα του και τον χαιρέτησε θερμά και τον φίλησε.

Για τη δεύτερη καταγγελία σε βάρος του η οποία αφορά σε απόπειρα βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2010, ο Πέτρος Φιλιππίδης, υποστηρίζει ότι είχε συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της και πως εκείνη εξαγριώθηκε μαζί του όταν της είπε ότι δεν θα αντικαθιστούσε τελικά μία συνάδελφό της στην παράσταση, στην οποία τότε πρωταγωνιστούσε ο κωμικός ηθοποιός.

Όσον αφορά στην τρίτη καταγγελία σε βάρος του, η οποία και αυτή αφορά απόπειρα βιασμού το 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταγγέλλει ότι η συνάδελφος του ήταν εκείνη που ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του άρχισε να τον ακουμπάει με ερωτική διάθεση και πως επιδόθηκε με τη θέληση της σε σεξουαλικές πράξεις.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία ενδεχομένως δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα