Πρόταση Τσίπρα σε Παππά – Πως φαίνεται να συνδέονται ο Παναθηναϊκός και ο Γιαννακόπουλος με την τελική απόφαση του παίκτη

 Πρόταση Τσίπρα σε Παππά – Πως φαίνεται να συνδέονται ο Παναθηναϊκός και ο Γιαννακόπουλος με την τελική απόφαση του παίκτη

Ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας με την έντονη δράση στα κοινά και την θερμή σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να είναι η υποψηφιότητα που θέλει ακριβώς ο Αλέξης Τσίπρας  στον δήμο Αθηναίων κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μετά την τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου στην θέση της εκπροσώπου του κόμματος θα έστελνε έναν ακόμη σήμα ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, θα διευκόλυνε την διείσδυση στις τάξεις των φιλάθλων της Αθήνας και, επιπλέον, θα εμπεριείχε και έναν μήνυμα για την κυβέρνηση σε μια περίοδο που οι σχέσεις της με μεγαλομέτοχο του μπασκετικού Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους.

Το σκεπτικό αυτό μέτρησε στην πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον διεθνή καλαθοσφαιριστή, με τα τελευταία μηνύματα από την Κουμουνδούρου να λένε ότι τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» μεν, αλλά η υποψηφιότητα Παππά παραμένει ανοιχτό ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Παππά, το κλίμα ήταν θετικό και ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού είδε την προοπτική της υποψηφιότητας αρκετά θερμά.

Παρά ταύτα δεν έχει πει ακόμη το οριστικό «ναι», ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και το πλαίσιο το οποίο έθεσε – εάν τελικά το αποφασίσει – είναι να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και στην συνέχεια να ανακοινωθεί η στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που προκρίνεται και για άλλα πρόσωπα που θα κατέβουν σε μεγάλους δήμους της χώρας, τα οποία είτε έχουν υψηλή διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, είτε προέρχονται από τις τάξεις του παλαιού ΠΑΣΟΚ, και θα είναι υποψήφια ως ανεξάρτητοι με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι έχουν μιλήσει, πάντως, με τον Νίκο Παππά λένε πως για τον ίδιο το ιδανικό σενάριο θα ήταν να μην στηριχτεί η υποψηφιότητά του μόνον από ένα κόμμα – εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ – αλλά και από άλλες συγγενείς δυνάμεις.

Το πλαίσιο αυτό φωτογραφίζει το ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μηνύματα ανταπόκρισης.

Στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν να ευδοκιμήσει μια τέτοια σύμπραξη ειδικά στην Αθήνα, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, θεωρούν όμως εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει θετική κίνηση από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη ειδικά πριν από τις εθνικές εκλογές καθώς κατανοούν πως κάτι τέτοιο θα είχε εσωκομματικό κόστος για τον Νίκο Ανδρουλάκη και θα έδινε επιχειρήματα στην Νέα Δημοκρατία στην επιχείρηση ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδείς ωστόσο αποκλείει τίποτα και πολλά ίσως κριθούν από την τελική απόφαση του ίδιου του Νίκου Παππά που θεωρείται πως δεν θα αργήσει. Κατά κάποιες εκτιμήσεις, δε, σ’ αυτή την απόφαση δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο και η ψυχρή περίοδος που διανύουν τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις Μαξίμου και μπασκετικού Παναθηναϊκού, μετά το πάγωμα της παραχώρησης του ΟΑΚΑ στην ομάδα – ένα πάγωμα που ήρθε παρά τις δεσμεύσεις που είχε πάρει από την κυβέρνηση, «σε ανώτατο επίπεδο» όπως τονίζουν στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κατά τις πληροφορίες, η συμφωνία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ είχε κλείσει με προσωπική δέσμευση του Γρηγόρη Δημητριάδη πριν σκάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μετά την θυελλώδη απομάκρυνσή του όμως από το Μαξίμου η υπόθεση του γηπέδου κόλλησε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται εξοργισμένος. Εξ ου μάλλον και σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του έγραψε  «ανοχή τέλος, θα φάτε κλωτσιές».

Πηγή: tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα