Κεραμέως για σχολεία: “Θα ανοίξουν αύριο κανονικά – “Δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά μάσκας”

 Κεραμέως για σχολεία: “Θα ανοίξουν αύριο κανονικά – “Δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά μάσκας”

Κανονικά θα ανοίξουν, αύριο (09/01), τα σχολεία είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την Κυριακή (08/01). παρά την έξαρση κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων που παρατηρείται αυτή την περίοδο στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο OPEN, η υπουργός Παιδείας είπε: «Κανονικά ανοίγουν αύριο τα σχολεία μας όπως τα είχαμε προγραμματίσει όλα. Δεν έχει αλλάξει κάτι με μια βεβαίως σημαντική προσθήκη καθώς είχε εκδοθεί νωρίτερα φέτος η εγκύκλιος για τη γρίπη. Είναι μια εγκύκλιος που συνήθως βγαίνει πιο αργά που προβλέπει τη δικαιολόγηση των απουσιών για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και δικαιούνται έως και 5 μέρες απουσίες οι οποίες δεν προσμετρώνται και δεν καταγράφονται από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο που είναι το διάστημα που μας έχει δώσει το υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη. Προφανώς, οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο εφόσον έχουν συμπτώματα».

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε: «Ιώσεις έχουμε κάθε χρόνο και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν λίγο περίεργα εξαιτίας του κοροναϊού. Από κει και πέρα παίρνουμε όλα τα μέτρα και έχει μεγάλη σημασία οι γονείς να παρακολουθούν τα συμπτώματα των παιδιών και από κει και πέρα υπάρχει και το πλαίσιο για τη δικαιολόγηση των απουσιών».

Πάντως, ερωτηθείσα για το τι θα γίνει εάν δούμε εικόνες μαζικής αποχής από τα σχολεία λόγω γρίπης, η υπουργός απάντησε: «Σε όλο τον κόσμο έχουμε ιώσεις, σε όλα τα σχολεία. Τα σχολεία μας πρέπει να είναι ανοιχτά. Οι ιώσεις αντιμετωπίζονται και έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας της ατομικής και της δημόσιας υγείας αλλά και της εκπαίδευσης».

«Όχι» στην επαναφορά της μάσκας στα σχολεία

Η Νίκη Κεραμέως, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, είπε «όχι» ως προς την επαναφορά της μάσκας στα σχολεία, παρά τις επιφυλάξεις των ειδικών, όπως ο Νίκος Καπραβέλος (διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου») που ζήτησε να μην ανοίξουν καν τα σχολεία αύριο (09/01) λόγω της έξαρσης της γρίπης.

Χαρακτηριστικά, η υπουργός Παιδείας τόνισε: «Δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά της μάσκας. Εξυπακούεται ότι μπορεί ο καθένας να φορέσει αν το επιθυμεί αλλά δεν υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση με το υπουργείο Υγείας ή την Επιτροπή των Ειδικών. Δεν υπάρχει κάποιο διαφορετικό πλαίσιο για τους εκπαιδευτικούς. Ότι ισχύει για την κοινωνία. Προσέχουμε, παρακολουθούμε τα συμπτώματά μας».

Σχετικά Άρθρα