ΗΠΑ: Πίτμπουλ κατασπάραξε 7χρονη στη Λουιζιάνα – Έκαναν ευθανασία στον σκύλο

 ΗΠΑ: Πίτμπουλ κατασπάραξε 7χρονη στη Λουιζιάνα – Έκαναν ευθανασία στον σκύλο

Ένα 7χρονο κορίτσι στις ΗΠΑ σκοτώθηκε την Παρασκευή (06.01.2023) από τον σκύλο, ράτσας πίτμπουλ, ενός γείτονα. Το ζώο μπήκε στην αυλή της οικογένειας της μικρής και κατασπάραξε το αγγελούδι. 

Η Sadie Davila έπαιζε έξω από το σπίτι της στη Λιουζιάνα των ΗΠΑ στις 6:30 μ.μ. (τοπική ώρα), όταν ο σκύλος μπήκε τρέχοντας στην αυλή και «της επιτέθηκε άγρια», αναφέρουν μάρτυρες του περιστατικού. 

Ένα μέλος της οικογένειας προσπάθησε να διώξει το σκυλί χτυπώντας το με μπαστούνι, αλλά το ζώο δεν σταματούσε. 

Η μαθήτρια της πρώτης δημοτικού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλά δαγκώματα στο πρόσωπό της και σοβαρά τραύματα στο κρανίο της. Αργότερα, η μικρή υπέκυψε στα τραύματά της. 

«Το μωρό μου. Είναι μόνο 7 ετών. Το φως στην καρδιά μου. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη. Προσευχηθείτε για εμάς. Προσευχηθείτε να ασκήσουν δίωξη στους ιδιοκτήτες», έγραψε στο Facebook η μητέρα της 7χρονης.

Οι ερευνητές βρήκαν το σκυλί μετά το περιστατικό με αίμα στο πρόσωπο και το στόμα του, ενώ μια «σημαντική» ποσότητα αίματος βρέθηκε στην αυλή του Sadie, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. 

Ο σκύλος υπέστη ευθανασία τη νύχτα που σκότωσε το παιδί.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο 20χρονος Erick Lopez, είπε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σπίτι του όταν συνέβη το κακό και άφηνε ότι τακτικά τον σκύλο να περιφέρεται στη γειτονιά.

Το σπίτι του 20χρονου, περίπου 150 μέτρα από το σημείο όπου σκοτώθηκε η Sadie, δεν περιβάλλεται από κάγκελα ή φράχτες, επισημαίνεται στη δικογραφία. 

Ο Lopez κατηγορήθηκε το Σάββατο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει ή να συγκρατήσει το ζώο

Σχετικά Άρθρα