Χαλάει σταδιακά ο καιρός – Επιδείνωση από Τρίτη με χιόνια

 Χαλάει σταδιακά ο καιρός – Επιδείνωση από Τρίτη με χιόνια

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr, στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο για σήμερα Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχοπτώσεων, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 13, στη Θεσσαλία από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στην Στερεά από 0 έως 15, στην Πελοπόννησο από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 15, στις Κυκλάδες από 6 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 και στην Κρήτη από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Χαλκιδική.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-01-2023
Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο από το βράδυ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

  • Αλλαγή του καιρικού σκηνικού παρατηρούμε από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας αποχαιρετούν και τη θέση τους να παίρνουν οι βροχές αλλά και οι… χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα χαλάσει αισθητά από την Τρίτη και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ανατολικά νησιωτικά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Μάλιστα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο αναμένεται επιδείνωση ακόμα και με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 1.500 μέτρα, αλλάζοντας το σκηνικό τοπίο στα βουνά, όπου οι επιχειρηματίες περίμεναν πως και πως να δουν λίγο χιόνι για να δουλέψουν.

Στη Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ από το απόγευμα της Τρίτης στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα το «γυρίσει» σε χιόνι σε περιοχές κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Σχετικά Άρθρα