Τούρκοι: ”Ανέβασαν” πολεμοχαρές βίντεο στη σελίδα του Υπουργείου Άμυνας με ιαχές σε ραπ στίχους ! ( vid )

 Τούρκοι: ”Ανέβασαν” πολεμοχαρές βίντεο  στη σελίδα του Υπουργείου Άμυνας με ιαχές σε ραπ στίχους ! ( vid )

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της Τουρκίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν να κάνει λόγο «παραβίαση συνόρων» από την χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Ιμπραΐμ Καλίν, σε μια προσπάθεια να κάνει για μια ακόμη φορά το άσπρο μαύρο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε μία νέα εξωφρενική δήλωση για την χώρα μας, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν τηρούνται όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους.

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές» ήταν η δήλωση του κ. Καλίν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Το μήνυμα του προέδρου μας προς την ελληνική πλευρά, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σαφές και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας μεταξύ μας. Πρέπει να γνωρίζετε, να δείτε και να κατανοήσετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη στη διαδικασία δεν θα αποφέρει αποτελέσματα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δημιούργησαν ένα βίντεο κλιπ με τουρκικό ύμνο που διασκευάστηκε ως ραπ τραγούδι, στο οποίο πρωταγωνιστούν και απειλούν ότι είναι έτοιμοι να νικήσουν τον εχθρό.

Το βίντεο έχει δημοσιευθεί και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, έχει σκοπό να δείξει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση.

Στο βίντεο εμφανίζονται στρατιώτες και ναύτες να τραγουδούν, ακόμα και πιλότοι που… ραπάρουν μέσα στο πιλοτήριο του F-16. Ανάμεσα στους στίχους που ξεχωρίζουν είναι η φράση πως όλοι τους είναι έτοιμοι να «νικήσουν τον εχθρό».

«Δεν υπάρχει χώρος για δειλία στην καρδιά, αντίο στον φόβο, ακόμα κι αν έχω χίλιες ζωές, θα το έδινα χίλιες φορές», αναφέρεται στο βίντεο κλιπ, ενώ σε άλλο σημείο λένε «είμαι πέρα από τα σύννεφα στον ουρανό, είμαι πέρα από τους ορίζοντες στη θάλασσα, είμαι η κορυφή κάθε βουνού στη στεριά, είμαι αυτός που φωνάζει πρώτος την πατρίδα, το όνομά μου είναι Μεχμετσίκ (στρατιώτης)».

«Είμαι τα δάκρυα των μητέρων, είμαι ο σύντροφος των ξένων, είμαι η ταφόπλακα των μαρτύρων, είμαι ο ηρωικός Τούρκος στρατιώτης. Είμαι ο στεναγμός των κατεστραμμένων σπιτιών, είμαι ο θυμός των καταπιεσμένων, είμαι ο ατρόμητος τουρκικός στρατός», αναφέρουν ακόμα.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Το όνομά μου είναι #Mehmetcik.

Έγινα αζάν, δεν άκουσα, δεν θα ακούσω!

Έγινα σημαία, δεν προσγειώθηκα, δεν θα προσγειωθώ!

Έγινα μάρτυς, δεν πέθανα, δεν θα πεθάνω!

Ο Ήρωας Μεχμέττσικ θα αναλάβει καθήκοντα για την ειρήνη και την ασφάλεια του έθνους μας λέγοντας «Πρώτα η Πατρίδα» στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας, όπως συνέβαινε σε όλη την ιστορία!»

Ο Ερντογάν θυμήθηκε τον… πύραυλο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αττάλεια, επανέλαβε την γνωστή απειλή προς την Ελλάδα να «κάτσει ήσυχα».

«Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους. Έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε», είπε ο κ. Ερντογάν.

Η αποφασιστική απάντηση της Αθήνας

Ακολούθησε η ψύχραιμη, αλλά αποφασιστική απάντηση της Αθήνας, η οποία υπενθύμισε ότι «συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές «Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα.

«Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» σημειώνουν επίσης.

Σχετικά Άρθρα