Στο Άγιο Όρος ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς

 Στο Άγιο Όρος ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι έφτασε στην Ουρανούπολη, από όπου κατευθύνθηκε για το Άγιο Όρος, όπου θα περάσει τα Χριστούγεννα.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ταξιδεύει στο Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του Ντανίλο και ευχήθηκε για την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι Σέρβοι όπως και πολλές Ορθόδοξες Ανατολικές Εκκλησίες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το Ιουλιανό ημερολόγιο 13 μέρες μετά τα Χριστούγεννα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Με το παλιό ημερολόγιο γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

«Ο Ντανίλο κι εγώ στο δρόμο από την Ουρανούπολη προς το Άγιο Όρος. Καλά Χριστούγεννα!» είπε ο Βούτσιτς στον λογαριασμό στο Instagram «buducnostsrbijeav», όπου δημοσίευσε και φωτογραφία από το πλοίο.

Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε πριν από την Πρωτοχρονιά ότι θα επισκεφθεί το μοναστήρι του Χιλανδαρίου για δεύτερη φορά τα Χριστούγεννα και ότι θα πήγαινε εκεί μαζί με τον γιο του Ντανίλο.

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου είναι μία εκ των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και κατατάσσεται τέταρτη στην ιεραρχική τάξη των Αγιορείτικων μονών. Είναι σερβικό μοναστήρι και βρίσκεται στο βορειοανατολική πλευρά του Αγίου Όρους.

Σχετικά Άρθρα