Ο Τσίπρας πάει για …τρίποντο με τον Παππά για τον Δήμο Αθηναίων; – Τι ισχύει πραγματικά

 Ο Τσίπρας πάει για …τρίποντο με τον Παππά για τον Δήμο Αθηναίων; – Τι ισχύει πραγματικά

Ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς φαίνεται πως είναι η νούμερο ένα επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων.

Νίκος Παππάς ήταν ανέκαθεν πρόσωπο που είχε κοινωνική δράση και δεν αποκλείεται να τον δούμε στον στίβο της πολιτικής το αμέσως προσεχές διάστημα. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε και διαψεύδονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έχει δεχτεί κρούση από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το reader.gr, ο Παππάς φέρεται να ζήτησε λίγο χρόνο για να το σκεφτεί κι αν τελικά αποδεχτεί την πρόταση, τότε αυτομάτως θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θα αφοσιωθεί στον αγώνα για τον Δήμο, με βασικό αντίπαλο τον Κώστα Μπακογιάννη. Οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 8 Οκτωβρίου του 2023.

Θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα, ο καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε δωρίσει τις αποδοχές του στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ ζητώντας τους συγγνώμη που τόσα χρόνια τις αγνοούσε, ενώ στο παρελθόν έχει διοργανώσει αγώνες μπάσκετ με τους κρατούμενους των φυλακών. Ο Νίκος Παππάς φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει ο ίδιος την υποψηφιότητα του, αν τελικά πει το «ναι».

Τι ισχύει πραγματικά

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Ethnos.gr, αυτό που ισχύει είναι ότι πράγματι έχουν γίνει συγκεκριμένες συζητήσεις ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά ο οποίος δείχνει ζεστός σε μια τέτοια προοπτική. Ο ίδιος, μάλιστα, φαίνεται να επιθυμούσε η υποψηφιότητα του να έχει ευρύτερη – πέραν της Κουμουνδούρου – στήριξη κάτι που όμως δεν δείχνει να καρποφορεί.

Με αυτό το δεδομένο και παρά το γεγονός ότι πράγματι οι συζητήσεις του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά προχωρημένες, δεν είναι βέβαιο ότι ο Νίκος Παππάς έχει αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν τελικά αποφασίσει να κατέλθει υποψήφιος θα το ανακοινώσει ο ίδιος καθώς επιθυμεί η υποψηφιότητά του να μην έχει αμιγώς κομματικά χαρακτηριστικά. Το σκηνικό πάντως θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σχετικά Άρθρα