Μενέντεζ: Απαράδεκτες οι συνεχιζόμενες απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας – Δηλώσεις μετά την τοποθέτηση ΗΠΑ για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη

 Μενέντεζ: Απαράδεκτες οι συνεχιζόμενες απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας – Δηλώσεις μετά την τοποθέτηση ΗΠΑ για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ τις συνεχιζόμενες απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

«Οι συνεχιζόμενες απειλές του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας είναι εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας χώρας του ΝΑΤΟ. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν» ανέφερε ο Μενέντεζ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης έστειλε μεν μήνυμα ότι πρέπει οι διάφορες αυτές να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο ωστόσο ζήτησε οι διαφορές να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγονται από όλα τα μέρη ενέργειες που δυναμιστίζουν το κλίμα και απειλές.

Είναι σημαντικό πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιλέγει να τοποθετείται, και οι δηλώσεις είναι πάντα στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων. Αυτό που αφήνουν οι Αμερικανοί ουσιαστικά να εννοηθεί είναι ότι η αναφορά για Διεθνές Δίκαιο, έμμεσα κλίνει προς τα ελληνική πλευρά.

Τα θέματα ερμηνεύονται και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μην δυσαρεστηθεί και η Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα