Πώς εξηγεί ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης τον θάνατο του Β. Τόπαλου – “Θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί”

 Πώς εξηγεί ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης τον θάνατο του Β. Τόπαλου – “Θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί”

Στον τραγικό θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ο οποίος έδωσε περισσότερα στοιχεία για το θανάσιμο τραύμα στην αθλητή. Παράλληλα ο ίδιος εξήγησε ότι η ζωή του ανήλικου ενδεχομένως να μπορούσε να σωθεί.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε ότι σύμφωνα με το ιστορικό προκύπτει ότι το επεισόδιο που είχε στις τουαλέτες ο Βασίλης Τόπαλος «δεν ήταν λιποθυμία, αλλά κατάρρευση» και ότι πρόκειται για το «τελευταίο στάδιο».

Ο ιατροδικαστής είπε ότι από τη νευροχειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα «δηλαδή μία συλλογή αίματος μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου» τονίζοντας ότι για να δημιουργηθεί και να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα χρειάζεται κάποιο χρόνο.

«Ο νεαρός αθλητής στην τουαλέτα καταρρέει, συνεπώς είναι στο τελικό στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα άρχισε να δημιουργείται ώρα πριν». Σημείωσε δηλαδή ότι η αιτία θα πρέπει να μετακινηθεί πριν τη λιποθυμία του 16χρονου.

Σε ερώτημα για αν το αιμάτωμα θα μπορούσε να προκληθεί ώρες ή και ημέρες πριν την κατάρρευση ο ιατροδικαστής είπε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «η αιμορραγία είναι αργή. Ο χρόνος στον οποίο εξελίσσονται εξαρτάται από το τραύμα του αγγείου. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο γρήγορα οργανώνεται η συλλογή».