Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: “Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας και οι συνέπειες είναι γνωστές”

 Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: “Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας και οι συνέπειες είναι γνωστές”

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανεβάζοντας και άλλο το θερμόμετρο της έντασης καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην γειτονική χώρα, και εξαπολύει πυρά κατά της Αθήνας για την παρενόχληση του ελληνικού λιμενικού σκάφους από την τουρκική ακταιωρό.

Όπως λέει σε δήλωσή του:

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Και συνεχίζει: «Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους», ενώ τόνισε πως «δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη. Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε».

Στο μήνυμά του στέλνει παράλληλα το μήνυμα:

»Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

Το χρονικό της παρενόχλησης

Την Πέμπτη οι Τούρκοι επιχείρησαν να στήσουν ένα ακόμα επεισόδιο στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα σε ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στο Φαρμακονήσι. Ελληνικό λιμενικό σκάφος που εκτελούσε περιπολία παρενοχλήθηκε έντονα από τουρκική ακταιωρό, η οποία με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να το εμβολίσει. Το ελληνικό λιμενικό προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε κινούμενη προς τα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα αργότερα οι Τούρκοι επιχείρησαν ξανά να κάνουν το άσπρο – μαύρο καθώς ανακοίνωσή από το τουρκικό Λιμενικό υποστήριζε ότι ελληνικό σκάφος παρενοχλούσε ψαράδες και εν συνεχεία ανέφερε ότι απάντησε στις ελληνικές προειδοποιητικές βολές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κοντά στην Κω, τουρκικά δουλεμπορικά επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού που «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα