Καραθανασόπουλος: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ

 Καραθανασόπουλος: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ

Δεν υπάρχει κανένας ”σωτήρας” μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Real FM».

Πρόσθεσε ότι ο λαός «με την παρέμβασή του μπορεί να ακυρώσει τα αντιλαϊκά σενάρια ενόψει των εκλογών.».

Σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα δώσει ψήφος ανοχής σε κάποια κυβέρνηση ο Νίκος Καραθασόπουλος απάντησε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια λογική διότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης ανεξάρτητα από τα κόμματα που θα την απαρτίζουν είναι προδιαγεγραμμένο από τις δεσμεύσεις που υπάρχουν σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.».

Πρόσθεσε ότι «όλοι οι μνημονιακοί νόμοι είναι σε ισχύ» και πως «υπάρχει το υπερμνημόνιο του Ταμείο Ανάκαμψης.».

Υπογράμμισε ότι «κοινές συνισταμένες υπάρχουν μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και όχι του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ» και επικαλέστηκε το θέμα των φαρμάκων λέγοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις διότι είναι χαμηλές οι τιμές και έτσι προδιαγράφουν το έδαφος για να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων που τα θεωρούν εμπόρευμα.».

«Αντίθετα το ΚΚΕ θεωρεί ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στο λαό» τόνισε.

«Το δίλημμα δεν είναι η επιλογή ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στις ίδιες ράγες, επί της ουσίας, της πολιτικής της ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, αλλά το δίλημμα πρέπει να είναι γιατί ενώ υπάρχουν οι τεράστιες δυνατότητες, αντικειμενικά λόγω της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να μπορεί ο κόσμος να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αυτό να μην γίνεται, αλλά αντίθετα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για επιδείνωση της θέσης του λαού. Απέναντι σε αυτό το μεγάλο ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε όλοι και το ΚΚΕ απαντά με σαφήνεια: Όσο όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα, όσο κυριαρχεί το κέρδος στις οικονομικές εξελίξεις, τότε θα βλέπουμε, δυστυχώς, τη θέση των λαϊκών στρωμάτων να επιδεινώνεται περισσότερο και στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο συνολικότερα» σημείωσε.

«Όσοι αγανακτούν με την κατάσταση που ζουν και το μέλλον που προδιαγράφεται πρέπει να συμπορευτούν με το ΚΚΕ», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέροντας ότι «η δυσοσμία που υπάρχει προέρχεται από τον πυρήνα και την καρδιά ενός συστήματος που έχει εξαντλήσει τα όρια του και γίνεται επικίνδυνο διότι οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε πόλεμο, διευρύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις και η διαφθορά και η διαπλοκή στην ΕΕ λέγεται λόμπι.».

Όπως επισήμανε, «οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αυτές του καρότου και του μαστιγίου με τα ψευτοεπιδόματα από τη μια μεριά και την καταστολή και τις παρακολουθήσεις από την άλλη».

Σχετικά Άρθρα