Σήμα… καμπάνα στο μετρό για τα κινητά – Από ποιους σταθμούς θα ξεκινήσει το σχέδιο

 Σήμα… καμπάνα στο μετρό για τα κινητά – Από ποιους σταθμούς θα ξεκινήσει το σχέδιο

Σήμα …καμπάνα ακόμα και εντός των σηράγγων θα ξεκινήσουν να απολαμβάνουν οι επιβάτες του μετρό έως τον προσεχή Ιούνιο.

Η αρχή θα γίνει με την κάλυψη σε πιλοτική φάση μιας απόστασης τριων σταθμών της Γραμμής 2 και συγκεκριμένα από τον τερματικό σταθμό του Ελληνικού και πίσω καλύπτοντας τη διαδρομή έως την Αργυρούπολη και τον Άλιμο.

Αρχικώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην πρώτη φάση εφαρμογής θα υπήρχε κάλυψη στο τμήμα πέντε σταθμών, δηλαδή μέχρι και τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο η έκθεση Τρίτου Τριμήνου 2022 του Υπερταμείου για τον Ομιλο ΟΑΣΑ, η οποία αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι πρώτη πιλοτική εφαρμογή σε 3 σταθμούς της Γραμμής 2 αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το έργο τοποθέτησης εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων στους επιβάτες, τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες του Μετρό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ύστερα από τη σύμβαση που είχε υπογραφεί πριν λίγους μήνες μεταξύ της ΣΤΑΣΥ, της Cosmote και της Vantage Towers.

Σταδιακά η κάλυψη του δικτύου

Η συνολική κάλυψη του δικτύου θα γίνει σταδιακά σε χρόνο που υπολογίζεται μεταξύ 2,5 – 3 ετών και θα αφορά δίκτυα 4G/5G, γεγονός που θα επιτρέψει αρκετά υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει τους σταθμούς του μετρό στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR ώστε οι επιβάτες που βρίσκονται εντός των σταθμών να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα