Πρίγκιπας Χάρι: “Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν” – “Τους έβλεπα σαν πιόνια”

 Πρίγκιπας Χάρι: “Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν” – “Τους έβλεπα σαν πιόνια”

Στην αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν σκότωσε 25 Ταλιμπάν προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι. Μιλώντας στο νέο του βίβλίο «Spare» για την περίοδο όπου βρισκόταν στο Αφγανιστάν ο δούκας του Σάσσεξ γράφει ότι «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους» τους Ταλιμπάν «αλλά πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα».

Ακόμη σύμφωνα με την Telegraph και όσα μεταδίδει η Daily Mail o πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’  μιλάει ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

000_DV289109

Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική του μάχη με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό υπουργείο αποφάσισε να μην παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν «αισθάνεται ασφαλής», όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ένα από τα προνόμια που έπρεπε να αποχωριστεί όταν απαρνήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα ήταν και αυτό της προστασίας. 

000_DV289125

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι κατά το παρελθόν θεωρήθηκε στόχος τρομοκρατών τόσο επειδή θήτευσε στο Αφγανιστάν όσο και για το γεγονός ότι αποτελούσε μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Αυτή αποτελεί ακόμα μια αποκάλυψη στην αυτοβιογραφία του «Spare», η οποία επρόκειτο να εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου αλλά έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ισπανία και τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν κομμάτια της.