Νέες αποκαλύψεις από Le Soir και La Repubblica: “Η Καϊλή με πήρε τηλέφωνο πανικόβλητη”

 Νέες αποκαλύψεις από Le Soir και La Repubblica: “Η Καϊλή με πήρε τηλέφωνο πανικόβλητη”

Ο Αντόνιο Παντσέρι και η διάδοχός του ως επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρί Αρενά, είχαν τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επαφές από Δεκεμβρίου 2021 έως μέσα Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με τις Le Soir και La Repubblica.

Είναι ελάχιστα λιγότερες από τις επαφές του Ιταλού με τον «έμπιστό» του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι (437 επαφές την ίδια περίοδο).

«Ο Αντόνιο Πάντσερι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη θητεία, είναι και φίλος», απάντησε η κα Αρενά στις 11 Δεκεμβρίου, όταν ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον πρόεδρο και ιδρυτή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Fight Impunity.

Προτιμά πλέον να μιλά για «επαγγελματική φιλία». Ωστόσο, είναι σε αυτή την μακροχρόνια φίλη του Παντσέρι που η Εύα Καϊλή στρέφεται στις 9 Δεκεμβρίου, ανησυχώντας που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ούτε με τον σύντροφό της ούτε με τον Παντσέρι (είχαν συλληφθεί και οι δύο).

«Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Πάντσερι -που μιλάει μόνο ιταλικά- αλλά δεν τον βρήκα», είπε στους ανακριτές λίγο μετά τη σύλληψή της η έκπτωτη αντιπρόεδρος. «Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Marc Tarabella και μετά με την Marie Arena. Μου απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απάντησε ο Πάντσερι».

«Ναι, με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καϊλή», επιβεβαιώνει η Μαρί Αρενά. «Ήμουν σε ένα συνέδριο στο UCL και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Απλώς της είπα να μείνει ήρεμη και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω ότι πανικόβλητη επικοινώνησε με τους Βέλγους βουλευτές της ομάδας της» περιέγραψε.

Αργότερα στην έκθεση, οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών υποψιάζονται περαιτέρω, «Η Marie Arena επωφελείται από τις συμβουλές και την επιρροή του Παντσέρι, ενώ ο τελευταίος χρησιμοποιεί τη θέση της Arena ως προέδρου της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός του Κοινοβουλίου για να ασκήσει την επιρροή του».

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα