Εσωτερική τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ – Ο σύζυγος της Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, ασκεί κριτική με αιχμές κατά του γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου

 Εσωτερική τρικυμία στο ΠΑΣΟΚ – Ο σύζυγος της Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, ασκεί κριτική με αιχμές κατά του γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και αυτό είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα γι αυτόν, γιατί η ατμόσφαιρα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πολύ βαριά.

Το τελευταίο εσωκομματικό θερμό επεισόδιο έχει ως εξής.

Ο γραμματέας της ΚΕ Α. Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το μπαράζ αποχωρήσεων από τα ψηφοδέλτια (Γάκης, Πετρουλάκης, Χρυσοφάκης, Λιβάνης) και απάντησε επιθετικά και προσβλητικά: «Εμείς δεν θέλουμε να βρεθούμε μπροστά σε άλλους Πάτσηδες και κάνουμε μία αξιολόγηση αυτών που καταθέτουν υποψηφιότητα για να είναι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μερικές περιπτώσεις που αναδεικνύουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι άνθρωποι που αξιολογήθηκαν αρνητικά. Μετατρέπουν την απόρριψη σε αποχώρηση. Καταλαβαίνετε που έχει φτάσει η κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη».

Ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε την ενόχλησή του με μια ανάρτηση:

Εντελώς άστοχη η τοποθέτηση του γραμματέα. Δεν μπορεί να αφήνει υπονοούμενα ηθικής τάξης για όσους κατέθεσαν αιτήσεις υποψηφιότητας. Επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους που αποχώρησαν από τα ψηφοδέλτια, δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε το κόμμα αυτό που λέει.

Κάποιοι ήταν και στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι. Ποιοι είναι οι εν δυνάμει Πάτσηδες; Ο Γάκης, ο Πετρουλάκης, ο Χρυσοφάκης; Αν ξέρει κάτι παραπάνω ο γραμματέας πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για διαγραφή τους κι από απλά μέλη του κόμματος.

Την άποψη του Ανδρέα Τσούνη συμμερίζονται βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρόλο που απέφυγαν τη σύγκρουση με τον στενότερο συνεργάτη του Ν. Ανδρουλάκη.

Το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακούγεται μόνο για αρνητικούς λόγους: Τη μια οι αποχωρήσεις υποψήφιων βουλευτών από τα ψηφοδέλτια, την άλλη οι εσωκομματικές αντιδράσεις για την τρανσφοβική ανάρτηση της γραμματέως εθελοντισμού Κ. Λάσπα, στην οποία ανέθεσε ρόλο ο ίδιος.

Όλα αυτά δημιουργούν εκνευρισμό στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη που προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, προβάλλοντας προγραμματικές θέσεις και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα επικοινωνιακά.

Πολύ περισσότερο όταν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πλησιάζει σε μονοψήφιο ποσοστό, έχοντας χάσει σε κάθε περίπτωση τη δυναμική που απέκτησε μετά τον θάνατο της Φ. Γεννηματά και την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ψύχραιμος και σίγουρος ότι η κάμψη είναι προσωρινή και αναστρέψιμη. Ωστόσο, βουλευτές και στελέχη εκφράζουν την αγωνία τους για την εκλογική προοπτική του κόμματός τους, θεωρούν ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη από την ηγετική ομάδα και δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες.

Η γκρίνια δεν εκφράζεται δημόσια, για την ώρα, επειδή κανείς δεν θέλει να χρεωθεί την ευθύνη για πρόκληση εσωκομματικού προβλήματος. Όμως τα γεύματα και τα δείπνα ζυμώσεων για την επόμενη μέρα των εκλογών πυκνώνουν και διαρκούν όλο και περισσότερες ώρες.

Σχετικά Άρθρα