“Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής” – Γνωστός σχεδιαστής μιλά για τον εθισμό και την απεξάρτηση

 “Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής” – Γνωστός σχεδιαστής μιλά για τον εθισμό και την απεξάρτηση

“Ξέρω ποιος είμαι σήμερα. Ξέρω ότι έχω μία εθισμένη προσωπικότητα. Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής. Εξακολουθώ και το λέω. 30 χρόνια καθαρός και δεν σημαίνει τίποτα”.

Μέσα από μία συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή της ΕΡΤ “Κεραία”, ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας μίλησε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τις ουσίες αλλά και τον μακρύ δρόμο προς την απεξάρτηση, τις συλλήψεις αλλά και τη σχέση του με τους γονείς του.

“Από την ημέρα που άρχισα να ‘αρρωσταίνω’ με αυτό, μιλάμε για το 82, πριν κάνω ενέσεις, έλεγα τη Δευτέρα θα το κόψω. Ξεκίνησαν και οι συλλήψεις σιγά σιγά… δεν έμπαινε η τελεία με τίποτα. Αυτό το πιάσιμο ήταν πολύ τραυματικό γιατί βρέθηκα στην Ασφάλεια με χειροπέδες, σε ένα δωμάτιο με ανθρώπους που δεν ήξερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής.

Παρά τις μαρτυρικές ημέρες που πέρασε στην ασφάλεια ο ίδιος ανέφερε πως ήθελε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ντυμένος άψογα, παρομοιάζοντας τον εαυτό του τότε “με ένα κουτί ζαχαροπλαστείου με ωραία κορδέλα που το άνοιγες και μέσα είχε περιττώματα σκύλου”.

“Δεν ήθελα με τίποτα να πάω φυλακή αλλά και ούτε να γυρίσω πίσω στη ζωή που είχα πριν, δηλαδή στη χρήση. Ο αστυνομικός για να χαιρετήσω τη μητέρα μου μού έβγαλε τις χειροπέδες, με λυπήθηκε και με το που μου τις βγάζει φεύγω με τέτοια λύσσα και δύναμη που δεν μπορούσε να με κρατήσει κανείς προς το πήδημα στο κενό.

Έσκασα στο μάρμαρο και για καλή μου τύχη βρέθηκε ένας γιατρός που μου έβγαλε το αίμα από το στόμα. Θα πέθαινα από εσωτερική αιμορραγία. Αυτός ο άνθρωπος μου έσωσε τη ζωή θα είχα φύγει σε 3 λεπτά αν δεν ήταν αυτός. Η πρώτη μου κουβέντα ήταν ‘γα@@@ο ζω’ και ρώτησα τη μητέρα μου αν μάζεψε το παλτό μου”, ανέφερε.

Όμως ούτε τότε μπήκε η τελεία, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, μέχρι που ένα βράδυ μία φίλη του τον έφερε σε επαφή με μία ομάδα απεξάρτησης το 1992. “Το τελευταίο μου πιώμα ήταν στις 13 Οκτωβρίου και την 28η Οκτωβρίου είπα και εγώ το μεγάλο ‘ΟΧΙ’. 27 Οκτωβρίου πήγα σε αυτό το πρόγραμμα και 28 βγήκα από ένα club και δεν είχα πιει. Η Ακαδημίας ήταν σαν Παρίσι. Καθάρισε το μυαλό και τα μάτια μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να πηγαίνω σε αυτό το πρόγραμμα”, είπε.

Έχοντας αυτογνωσία και κάνοντας τη δική του αυτοκριτική, ο Βασίλης Ζούλιας σχολίασε τέλος πως γνωρίζει ποιος είναι σήμερα, λέγοντας πως “ξέρω ότι έχω μία εθισμένη προσωπικότητα. Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής, εθισμένος. Εξακολουθώ και το λέω. 30 χρόνια καθαρός και δεν σημαίνει τίποτα”.

Πηγή: news247.gr