“Ασφυξία” στις ΜΕΘ παίδων – Εκρηκτικό μίγμα με ιώσεις και γρίπη – Τα στοιχεία για τις πληρότητες στα νοσοκομεία

 “Ασφυξία” στις ΜΕΘ παίδων – Εκρηκτικό μίγμα με ιώσεις και γρίπη – Τα στοιχεία για τις πληρότητες στα νοσοκομεία

Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκονται τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας λόγω των κρουσμάτων με ιώσεις και γρίπη.

«Ουδέποτε έμεινε διασωληνωμένο παιδί εκτός ΜΕΘ και εκτιμούμε ότι ούτε τώρα πρόκειται να συμβεί, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή απαιτεί προσοχή από γονείς και παιδιά και εγρήγορση από το ΕΣΥ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Δεν κατανοούμε γιατί τα παιδιά δεν φοράνε μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός, δεν κατανοούμε γιατί οι παιδίατροι συμβουλεύουν τα παιδιά πάνω από δύο ετών να μην κάνουν το εμβόλιο της γρίπης όταν για δύο χρόνια με τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν εκτεθεί σε ιούς και δεν διαθέτουν αντισώματα. Θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννάκος υπογράμμισε: «Καμπανάκι είναι οι νοσηλείες σε ΜΕΘ για παιδιά όπου σε μεγάλες περιοχές είναι καλυμμένες. Εάν συνεχιστεί η έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων ίσως να χρειαστεί η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ που υπάρχουν εφεδρείες, το προσωπικό δεν υπάρχει, κάτι που σπάνια χρειάσθηκε σε προηγούμενα χρόνια… Επισημαίνουμε ότι δεν χρειάστηκε η λειτουργία περισσότερων κλινών ΜΕΘ παίδων ακόμη και στη κορύφωση των κυμάτων του κορονοϊού. Προσοχή λοιπόν και εγρήγορση. Οι διακομιδές παιδιών σε ΜΕΘ άλλων περιοχών λόγω πληρότητας των κοντινών είναι ασφαλείς, δεν παύει όμως να είναι ταλαιπωρία για τα παιδιά και τους γονείς».

ΜΕΘ παίδων που λειτουργούν σήμερα και πληρότητα:

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Λειτουργούν 9 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 6 παιδιά.

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Λειτουργούν 6 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Επίσης λειτουργούν 5 κλίνες covid-19 και δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Λειτουργούν 6 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 3 παιδιά.

ΑΤΤΙΚΟ: Λειτουργούν 6 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 6 παιδιά. Είναι γεμάτη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Λειτουργούν 8 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 8 παιδιά. Υπάρχουν επίσης 2 κλίνες covid-19 και νοσηλεύεται ένα παιδί.

ΡΙΟ: Λειτουργούν 5 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 4 παιδιά και 2 κλίνες covid-19, οι οποίες είναι κενές.

ΠΑΓΝΗ: Λειτουργούν 5 κλίνες non covid-19 και νοσηλεύονται 5 παιδιά. Είναι γεμάτη και 1 κλίνη covid-19 και νοσηλεύεται ένα παιδί. Είναι κι αυτή, δηλαδή, γεμάτη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΗΣΙΑ ΠΛΗΝ ΚΡΗΤΗΣ: Δεν διαθέτουν και δεν διέθεταν ποτέ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ. Χωρίς όμως να έχουν τεθεί σε κίνδυνο παιδιά, αφού όσα χρειάστηκαν διακομίσθηκαν σε ΜΕΘ έγκαιρα και με ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα