Βέροια/Πατέρας νεκρού βρέφους: “Ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες αλλά δεν συναινούσε η μητέρα”

 Βέροια/Πατέρας νεκρού βρέφους: “Ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες αλλά δεν συναινούσε η μητέρα”

Λίγο μετά την προσωρινή απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση της 29χρονης στη Βέροια, η οποία φέρεται να σκότωσε το παιδί της ρίχνοντάς το από το Φράγμα του Αλιάκμονα, ο πατέρας του παιδιού «σπάει» τη σιωπή του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά η 29χρονη δεν του επέτρεπε ούτε να το δει. Είχε ζητήσει μάλιστα και τη συμβουλή από δικηγόρο προκειμένου να μπορέσει να χειριστεί την κατάσταση με τη μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

«Εγώ ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί. Ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Μου επέτρεπε να το βλέπω, αλλά κάποιες φορές μου έλεγε πως τώρα δεν γίνεται και τέτοια. Το έπαιρνα το παιδί στο σπίτι μου τον τελευταίο καιρό, προς τον Οκτώβριο – Νοέμβριο το πήρα 4 με 5 βράδια. Μετά συμβουλεύτηκα δικηγόρο και μου είπε “να προσέχεις, αφού δεν έχεις αναγνωρίσει το παιδί, εάν πάθει οτιδήποτε σε κάποιο ατύχημα, θα είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις που κάνεις”», είπε αρχικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πατέρα το παιδί έτρωγε και ντυνόταν καλά από τη μητέρα και έτσι δεν την κατηγόρησε για πλήρη αμέλεια. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω πως ήταν σε αμέλεια τελείως», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα ψυχιατρικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε η 29χρονη μητέρα εκείνος δήλωσε: «Εγώ την έβλεπα μία να είναι καλά, την άλλη να μην είναι καλά. Δεν μπορώ να κρίνω, να πω ότι είχε σοβαρότατα προβλήματα. Δεν ξέρω. Εγώ προσπαθούσα να αναγνωρίσω το παιδί, ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Εκείνη δε συναινούσε».

Σχετικά Άρθρα