Τζανάκης: Αναμένονται 300.000-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως

 Τζανάκης: Αναμένονται 300.000-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως

Αυξημένα κρούσματα γρίπης αναμένονται τις επόμενες τρεις εβδομάδες και γι’ αυτό είναι ανάγκη τα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε «πρόγραμμα ειδικής πίεσης», σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τζανάκη τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 την εβδομάδα με τον ίδιο να σπεύδει να υπογραμμίσει ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».

Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων και σημείωσε ότι όσον αφορά στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργάζεται η μόνη έλλειψη που παρατηρείται έως τώρα αφορά στην παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή.

«Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία» συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με τον κορονοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας απάντησε ότι «αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορονοϊό» με το σκεπτικό ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμη και πνευμονίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και την εφαρμογή σωστής ατομικής υγιεινής.

Σχετικά Άρθρα