Το ξέσπασμα της Καϊλή μέσα από την φυλακή – “Δεν αντέχω” – “Γιατί κρατάνε την μικρή μακριά μου;”

 Το ξέσπασμα της Καϊλή μέσα από την φυλακή – “Δεν αντέχω” – “Γιατί κρατάνε την μικρή μακριά μου;”

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο καθώς οι αρχές δεν την αφήνουν να συναντήσει την κόρη της.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι προσπαθούν να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή νωρίτερα από την επόμενη ακρόαση, ενώ η άρνηση των δικαστών να δει το παιδί της, την έχει καταρρακώσει.

Σύμφωνα με το Star, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να συναντά την κόρη της κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να την βλέπει μέσω του Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και αυτή η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί της.

«Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου», είπε αποκλειστικά στο Star.

Οι δικηγόροι από την πλευρά τους έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να πείσουν τους δικαστές για να αφεθεί ελεύθερη προτού την ακρόασή της με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλος να δηλώνει πως «όπλο μας είναι τα λεγόμενα του ανακριτή».

«Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε “δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να “δένουν” την Εύα Καϊλή με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Χρησιμοποιούν το παιδί για να “σπάσει” η Εύα Καϊλή»

Σύμφωνα πάντα με το Star η πλευρά της Εύας Καϊλή υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχει δοθεί στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης ενώ θεωρούν πως οι βελγικές Αρχές ζητούν ομολογία από την Καϊλή για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Από την άλλη πλευρά, νομικοί στις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν πως ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι αυστηρός και πως περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και για να τους συναντήσουν απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να είναι παρόντες.

Σχετικά Άρθρα