Το παρασκήνιο της παραίτησης Χειμάρα – Η επικοινωνία με τον γραμματέα της ΝΔ – Ενδέχεται να είναι ξανά υποψήφιος

 Το παρασκήνιο της παραίτησης Χειμάρα – Η επικοινωνία με τον γραμματέα της ΝΔ – Ενδέχεται να είναι ξανά υποψήφιος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα. Στην υπόθεση, που έχει βάλει «φωτιά» στην πολιτική σκηνή της χώρας και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει παρασκήνιο, με τη Νέα Δημοκρατία να φαίνεται πως ήθελε ένα «βελούδινο διαζύγιο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον πρώην βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, καθώς αυτό που έκανε «προσκρούει» στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, δεν ήθελε να τον διαγράψει γιατί δεν τον βάζει στο ίδιο ζύγι με τον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση. Η κυβέρνηση ήθελε ένα «βελούδινο διαζύγιο» και για αυτό εξωθήθηκε σε παραίτηση ο Θέμης Χειμάρας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Μάλιστα, δύο φορές επικοινώνησε μαζί του ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, ρωτώντας τον επανειλημμένα «τι θα κάνεις, πρέπει να σκεφτείς τι κάνεις μετά την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση» και μετά το σφυροκόπημα που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο κ. Χειμάρας από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης ο Θέμης Χειμάρας, με επιστολή στον Κώστα Τασούλα, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την έδρα του και εγκαταλείπει το βουλευτικό του αξίωμα.

Το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος

Όσον αφορά στο αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Χειμάρας το ενδεχόμενο δείχνει ανοιχτό, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το απέκλεισε.

Προς το παρόν, πάντως, δεν μπορεί κάτι να είναι σίγουρο καθώς δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η εξέλιξη στην υπόθεση, λόγω και των νέων καταγγελιών του Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ουσιαστικά ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε υπό το βάρος των προαναγγελθέντων αποκαλύψεων για την εικονική μεταβίβαση της δεύτερης εταιρείας του, SMART IKE.

Ο κ. Πολάκης, σε ανάρτησή του, παρουσίασε στοιχεία που «δείχνουν» πως η εταιρεία πληροφορικής που μεταβίβασε ο βουλευτής Φθιώτιδας και η οποία έκανε δουλειές με το Δημόσιο μέσω απευθείας αναθέσεων ύψους 900.000 ευρώ, ανήκει πλέον στην επί σειρά ετών ιδιοκτήτρια καταστήματος που πουλάει είδη σφολιάτας στη Λαμία.

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή του γράφει:

«Ο Χειμάρας παραιτήθηκε πριν λίγα λεπτά (φωτο 4) γιατί ήξερε πως είχαμε τα στοιχεία για την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ της δεύτερης εταιρείας του, που δημοσιεύσαμε πριν λίγο:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, σου είπα χθες, διώξε το Χειμάρρα, όσο προλαβαίνεις… Δεν με άκουσες!! ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ… την εταιρεία με τα λουκάνικα: Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ πως η δεύτερη εταιρεία του Χειμάρα η SMART IKE – αυτή η οποία πήρε σε 2,5 χρόνια 900.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις – ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ είναι η εξής:

Ως διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία αυτή (πληροφορικής) τοποθετήθηκε το 2019 μια κυρία ονόματι ΙΟΥΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ!

Αυτή η κυρία λοιπόν από τον έλεγχο του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εκτός από CEO της εταιρείας πληροφορικής που ανήκε στον Χειμάρα είναι από χρόνια η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία!!!!

Ένα μικρό κατάστημα που πουλάει λουκάνικα και ζαμπονοτυροπιτες στη Λαμία!!!!!!!!!!!! Προφανώς με τέτοια προϋπηρεσία, ήταν η κατάλληλη για να αναλάβει και να απογειώσει τα κέρδη της εταιρείας πληροφορικής του Χειμάρα

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως η μεταβίβαση είναι εικονική, είναι πασίδηλη πως έχουμε να κάνουμε με ΛΑΜΟΓΙΑ!!! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΩΞΤΟΝ!!»

Η επιστολή παραίτησης

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή»

Σχετικά Άρθρα