Πάτσης, Μαραβέγιας, Σπυράκη, Χειμάρας- Βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση δημιουργούν οι υποθέσεις διαφθοράς

 Πάτσης, Μαραβέγιας, Σπυράκη, Χειμάρας- Βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση δημιουργούν οι υποθέσεις διαφθοράς

Κατόπιν πιέσεων που του ασκήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί τους λόγους. Είναι, ωστόσο, προφανές ότι η απάντησή του στις “χειμαρώδεις” αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο σε εταιρείες συμφερόντων του κρίθηκε ανεπαρκής, αν όχι αστεία: δήλωσε πως δεν γνώριζε πως υφίσταται ασυμβίβαστο!

Η Ν.Δ απέφυγε να διαγράψει τον βουλευτή για να μην υιοθετήσει τις καταγγελίες και επιπλέον για να μην στερηθεί ακόμα μία έδρα στη Βουλή. Όμως, είναι προφανές πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς τους τελευταίους μήνες αναγκάστηκε να διαγράψει τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, ενώ και ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγιας βρέθηκε στο στόχαστρο αποκαλύψεων για πριμοδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Η υπόθεση Χειμάρα δρα σωρρευτικά και επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, με το σκάνδαλο Πάτση να είναι αυτό που έχει προκαλέσει δημοσκοπικές επιπτώσεις. Όλα αυτά, δε, δίνουν τροφή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μιλά για πολιτική διαφθορά της κυβέρνησης, ενώ η ομάδα τεκμηρίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστικό ρόλο του Παύλου Πολάκη κάνουν “φύλο και φτερό” τα πόθεν έσχες και την Διαφάνεια προκειμένου να αποκαλύψουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα