Ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών τεμάχιζε πτώματα και πωλούσε ανθρώπινα όργανα και μέλη

 Ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών τεμάχιζε πτώματα και πωλούσε ανθρώπινα όργανα και μέλη

Σε κάθειρξη είκοσι χρόνων καταδικάστηκε πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στο Κολοράντο για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών καθώς τεμάχισε 560 πτώματα πουλώντας ανθρώπινα μέλη χωρίς τη συναίνεσή τους. 

Η Μέγκαν Χες κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο και η ποινή που της επιβλήθηκε, είναι η ανώτερη για τέτοιου είδους αδικήματα. 

Η 46χρονη διατηρούσε γραφείο κηδειών καθώς και επιχείρηση ανθρώπινων μελών στο Μοντρόουζ του Κολοράντο. Η 69χρονη μητέρα της, Σίρλεϊ Κοχ επίσης κρίθηκε ένοχη, με ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, καθώς ήταν εκείνη που τεμάχιζε τα πτώματα. 

«Οι Χες και Κοχ αξιοποίησαν το γραφείο κηδειών τους για να κλέβουν πτώματα και ανθρώπινα μέλη χρησιμοποιώντας ψευδείς και πλαστογραφημένες φόρμες δωρητών. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν τεράστιο συναισθηματικό πόνο στις οικογένειες και τους συγγενείς» σημείωσε ο εισαγγελέας στη δίκη. 

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει μία έρευνα του Reuters την περίοδο 2016-2018 για την πώληση ανθρώπινων μελών στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναν κλάδο ουσιαστικά χωρίς ρυθμιστικούς κανόνες και αρχή. 

Πρώην υπάλληλοι είχαν παραδεχτεί στο Reuters πως οι Χες και Κοχ διενεργούσαν παράνομα τεμαχισμούς πτωμάτων, χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση των συγγενών τους. Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση τής έρευνας, το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση. 

Οι δικαστές στην απόφασή τους έκαναν λόγο για «μακάβριο σχέδιο» που χαρακτήρισαν ως μια από τις πιο μεγάλες υποθέσεις πώλησης ανθρώπινων μελών στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. 

«Αυτή είναι η πιο συναισθηματικά εξαντλητική υπόθεση που έχω βιώσει ποτέ στην έδρα» περιέγραψε η δικαστίς Κριστίν Αργκουέλο, κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας. 

Στις ΗΠΑ είναι παράνομη η πώληση ανθρώπινων οργάνων, όπως καρδιά, ήπαρ, τένοντες, για μεταμόσχευση καθώς χρήζουν δωρεάς. Ωστόσο, η πώληση ανθρώπινων μελών, όπως κρανία, άνω και κάτω άκρα και σπονδυλικές στήλες όπως έκανε η Χες, για χρήση στην έρευνα ή την εκπαίδευση, δεν είναι νομικά ρυθμισμένη. 

Σχετικά Άρθρα